<strong>NYTT TAP:</strong> Bjarte Myrhol så dagens kamp fra tribunen, etter tøft kampprogram den siste uka. Espen Lie Hansen spilte mye - og kvitterte med ni scoringer. Arkivfoto: KYRRE LIEN/SCANPIX
NYTT TAP: Bjarte Myrhol så dagens kamp fra tribunen, etter tøft kampprogram den siste uka. Espen Lie Hansen spilte mye - og kvitterte med ni scoringer. Arkivfoto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Ny smell for håndballgutta

Fem dager før VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Romania - Norge 32-31.

De norske gutta gikk på en ny smell i ettermiddag, i den siste kampen i firenasjonersturneringen i Sveits.

Robert Hedin valgte å spare de fleste stjernene mest mulig mot rumenerne. Kampen var lenge jevn, men Norge gikk opp i en tremålsledelse (27-30) fem minutter før slutt.

Så var det nesten stopp.

Romania gikk opp i ledelsen (32-30), før Norge reduserte og det endte dermed med et ettmålstap.

Drilling - Det gikk opp og ned, men også i dag var det bra framover. Vi hadde litt mer problemer i forsvar, og eksperimenterte med 5-1 i 30 minutter, sier Hedin til Dagbladet.

Espen Lie Hansen ble norsk toppscorer med ni mål og Einar Sand Koren puttet sju.

Det har ikke gått på skinner for Norge i oppkjøringen, som Hedin i stor grad har brukt til eksperimentering. Fem kamper har gitt bare to seire og tre tap - til tross for at de bare har møtt klassemotstand i én av kampene: Sverige i Oslo Spektrum.

Målet har derimot ikke vært å vinne for enhver pris, men å teste og drille unggutta. De har fått mye spilletid, og litt av årsaken til det er også at flere av stjernene sliter med skader - eller må ta det forsiktig på grunn av gamle skader og tøft klubbprogram i romjula.

Spesielt i forsvar har det vært viktig å drille spillere, for der har Norge en del å gå på.

Forsvarsproblemet Stian Vatne er skadd og Hedin spøker med å si at han kanskje kan rekke en eventuell VM-finale. Veien dit er derimot ekstremt lang, og den må de norske gutta begi seg ut på uten for mange alternativer i midten.

- Det er helt klart et problem, men vi kan ikke trylle fram en treer til. Vi må løse det på en annen måte, blant annet ved å se an kampene. I noen kamper må vi hvile dem som spiller mest i midtforsvaret, sier Hedin.

Som følge av dette må nye spillere testes i forsvar. Det har resultatene i de fem oppkjøringskampene båret preg av.

- Vi trenger de yngre gutta også som forsvarsspillere i VM, så derfor må de trene på det. Og rett over 30 baklengs er ikke så mye i herrehåndball lenger. For husk at det er 150-160 angrep i løpet av kampen. Og jeg bryr meg ikke så mye om det heller, så lenge vi scorer ett ekstra.

Hedins menn får nå et par rolige dager i Oslo sammen med kjærester og familie - før de reiser til Sverige på torsdag. Fredag kveld VM-åpner de mot Japan.

FAKTA

Romania - Norge 32-31 (16-18)
Yellow Cup i Sveits.

Mål Norge: Espen Lie Hansen 9, Einar Sand Koren 7, Christoffer Rambo 6, Erlend Mamelund 3, Lars Erik Bjørnsen 2, Håvard Tvedten 2, Thomas Skoglund.

Toppscorer Romania: Daniel Muresan 8.

Ingen utvisninger

Norge vant turneringen etter å ha slått Slovenia 36-33 fredag og Sveits 36-28 lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer