Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny smell for Liverpool etter kjempeblemme

Liverpool gikk på sin andre smell på få dager i FA-cupen mot Chelsea. Med det er de røde ute av cupen.

NEDTUR: Adrian depper etter å ha innsett tabben. Foto: PA/NTB Scanpix
NEDTUR: Adrian depper etter å ha innsett tabben. Foto: PA/NTB Scanpix Vis mer
  • Chelsea - Liverpool 2-0 (1-0)

Liverpool gikk på et sjeldent tap i ligaen da de de gikk på en kjempesmell mot Watford lørdag. Totalt sto de med to tap på de tre siste kampene.

Tirsdag gikk de på et nytt nederlag, denne gangen mot Chelsea. Det var rett og slett to grove feil som førte til at de røde nå er ute av FA-cupen.

- Det er ikke moro å tape 2-0. Men det er enkelt å forklare. Vi gjorde to enorme feil, som endte i mål mot, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

- Vi fortjente å tape.

Stemningen var naturligvis en helt annen i Chelsea-garderoben.

- Jeg er så stolt. Liverpool er det beste laget i ligaen, så å spille slik, er helt spesielt, sier Chelsea-manager Frank Lampard til BBC.

Tabbe

Liverpool gikk ut i et ellevilt tempo, og satte tidlig standarden. Allerede etter noen få minutter fikk en ensom Sadio Mané ballen i feltet, vendte og banket til. Keeper Kepa var imidlertid våken.

Liverpool styrte det aller meste, og var tydeligvis rystet da Chelsea kom på sin første sjanse i kampen. Forsøket ble reddet av en god Adrian, men sekunder etterpå rotet forsvaret det fullstendig til.

Det var ikke helt lett å se hva som skjedde, men Fabinho så ut til å skli og serverte rett og slett Willian ved 16 meter.

Skuddet gikk rett på Adrian, men en keeper i knestående glapp ballen og måtte se den trille i nettet bak seg.

JUBEL: Ross Barkley og Billy Gilmour jubler etter førstnevntes scoring. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
JUBEL: Ross Barkley og Billy Gilmour jubler etter førstnevntes scoring. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

Trippelredning

Men Liverpool så ut til å samle seg, og minutter seinere var det et under at det sto 1-0.

Kepa var glitrende og leverte en trippelredning da Liverpool plutselig fyrte av ball etter ball i angrep.

Begge lag leverte god fotball og hadde tidvis store sjanser utover i kampen. Men først etter en drøy time fikk vi kveldens andre nettkjenning. Også denne gangen for de blå.

Ross Barkley gikk på et soloraid nesten fra midtsirkelen, før han banket til ved 16 meteren. Den satt som limt i nettet bak Adrian.

- Dette var fantastisk, et stort resultat for gutta. Vi trengte en slik prestasjon hjemme etter to skuffende kamper. Å score mot Liverpool er fantastisk for meg. Som Everton-fan, er det alltid fantastisk å score mot dem, sier Ross Barkley til BBC.

Chelsea var i fyr og flamme, og var nære ved å gjøre vondt verre rett før slutt. Blant annet hadde Olivier Giroud en sjanse som gikk i stolpen.

PS! Sander Berge og Sheffield United tok seg også til kvartfinale, etter ekstraomganger.

Hele Norges coronakart