Ny smell for Liverpool

Claus Lundekvam storspilte, og Jo Tessem var tilbake i varmen da Southampton slo Liverpool for andre gang denne sesongen.

SOUTHAMPTON (Dagbladet): - Herlig, sier Lundekvam til Dagbladet.

Landslagsstopperen gjorde en god figur og hadde full kontroll på Liverpools angrepsduo. Flere ganger viste han Michael Owen hvem som er sjef på St. Mary's.

- Det er herlig å ta seks poeng fra Liverpool i løpet av en sesong. I dag var vi kanskje litt heldige. Keeper Antti Niemi var kanskje den største forskjellen på lagene, sier Lundekvam til Dagbladet.

Owen sleit

Etter en kjedelig førsteomgang fikk hjemmelaget kjeft i garderoben av den nyansatte manageren Paul Sturrock. Etter hvilen kom et aggressivt Saints-lag på banen. Fire minutter ut i omgangen lå den første ballen i mål bak Liverpool-keeper Jerzy Dudek. Angriper James Beattie avsluttet et flott angrep. På andre siden av banen slet Michael Owen.

Først bommet han på åpent mål, før han satte et straffespark rett i armene på Southampton-keeper Antti Niemi.

Viktig seier

Mot slutten av kampen presset Liverpool for å få en utlikning, men i stedet ble det hjemmelaget som økte ledelsen da kampens kanskje beste spiller, Kevin Phillips, sendte ballen via innbytter John Arne Riise og i mål. Lundekvam tror at seieren i går gir trygghet i laget etter ei turbulent tid.

- Tre poeng i dag gjør at vi kan se oppover på tabellen. Med tap kunne fort bunnstriden ha nærmest seg. Derfor var dette en veldig viktig seier, sier han.

Ser framover

Også en tredje nordmann var på banen i går. For første gang siden oktober var Jo Tessem i troppen for Southampton. Trønderen fikk noen få minutter spilletid. Kanskje et signal fra manageren om bedre tider for Tessem, som falt i unåde hos sin tidligere sjef Gordon Strachan.

- Det var lenge siden sist, og det var derfor godt å være involvert igjen, selv om jeg gjerne skulle spilt mer også i dag, sier Tessem til Dagbladet.