Ny smell for Mourinho: Avis med anonym sjokkpåstand

«Jeg vil heller tape enn å vinne for ham».

MISTET GARDEROBEN? Hvis spillerne har begynt å miste tilliten til José Mourinho, kan ting ser mørkere ut for portugiseren enn tidligere. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB Scanpix
MISTET GARDEROBEN? Hvis spillerne har begynt å miste tilliten til José Mourinho, kan ting ser mørkere ut for portugiseren enn tidligere. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): José Mourinho har nok hatt bedre dager som manager. 11 seriekamper, 11 poeng, og en 15. plass på tabellen, er fasiten så langt i Chelseas begredelige sesong.

I tillegg til en haug med utenom-sportslige hendelser, og manglende oppmøte på pressekonferanse og surrealistiske intervjuer.

Etter 1-3-tapet mot Liverpool lørdag, henger jobben til Mourinho i en enda tynnere tråd enn tidligere.

- Vil heller tape Nå begynner historier å lekkes - som antyder at portugiseren kan være på vei til å miste tillit til spillere.

BBC-vert Garry Richardson kom i går med oppsiktsvekkende påstander i sitt «Sportsweek»-program på BBC 5 i går. Der fortalte Richardson om en anonym A-lagsspiller hos Chelsea som heller vil tape enn å vinne for Mourinho.

Vi skal ikke gå god for sannhetsgehalten i påstandene, men utsagnene sirkulerer selvsagt - og det i seg selv betyr enda mer av det Mourinho ikke trenger nå:

Negativ støy.
- Informasjonen jeg har kommer fra en A-lagsspiller, som ble gitt til meg av en fotball-kontakt. Jeg ble fortalt at José Mourinhos forhold til mange av spillerne nå har nådd bunnpunktet. Jeg har blitt fortalt at spillerne er lei av måten han behandler noe av dem, og de er lei av utbruddene hans, og særlig forholdet til Eden Hazard er problematisk, fortalte Richardson under radiosendinga - ifølge Daily Mail, som er en av flere aviser som bruker mye spalteplass på BBC-vertens sitater.

- En spiller sa nylig at «jeg vil heller tape enn å vinne for ham». Sitatet kan ha blitt sagt i kampens hete, men det gir muligens et inntrykk av spillernes holdning, sa Richardson videre.

Støtter manageren Om det er et tilsvar til påstandende om at Mourinho er på vei til å miste garderoben, vites ikke, men Chelsea har i dag lagt ut et intervju med John Obi Mikel på sine hjemmesider - som sverger at spillerne støtter manageren sin fullt og helt.

- Vi får ikke målene og seierne, men du kan se at vi spiller for manageren, og vi støtter ham. Det er det ingen tvil om. Hvis det er noen som kan greie å snu dette, så mener jeg det helt klart at han er den rette personen til det, sier Mikel.