Ny smell for Schmeichel

MANCHESTER (NTB): Manchester United må unnvære keeper Peter Schmeichel i onsdagens kvartfinale i mestercupen mot Monaco. I verste fall er den store dansken ute i fem uker.

Målvakten skadet seg i sluttminuttene mot Arsenal. Schmeichel gikk opp på en United- corner. På vei tilbake til eget mål pådro han seg en strekk og haltet rundt til fløyta gikk for fullt tid. Etterpå måtte United-keeperen hjelpes i garderoben. Både Ronny Johnsen (leggskade) og Phil Neville (strekk) er tvilsomme til Monaco-kampen etter dagens kamp.

- Skaden vil trolig holde Peter borte i fem uker, og han er definitivt ute mot Monaco. Det er et hardt slag for oss, ingen tvil om det, sa Uniteds manager Alex Ferguson.

I offside

Det er ikke første gang Schmeichel forsøker seg som spiss på dødball. I forrige sesongs FA-cup satte han ballen i nettet mot Wimbledon men ble avblåst for offside!

- Det var ikke noe galt i at Peter gikk opp på corneren, for det har han ofte gjort når vi har ligget under. Feilen var at han ble i straffefeltet og ventet på et nytt innlegg. Da Arsenal brøt måtte han skynde seg tilbake og pådro seg skaden, sa Ferguson.

Skadekø

Nederlenderen Raimond Van der Gouw erstattet Schmeichel i seriekampen mot Sheffield Wednesday for en uke siden og gjør det trolig igjen. Men det er ikke bare Schmeichel som er skadet. Spillerne står i kø hos Uniteds fysioterapeuter og leger.

Phil Neville har slitt med en lårstrekk og måtte gi seg i dag. To minutter senere forsvant Johnsen ut etter å ha pådratt seg en smell i leggen i en takling.

Roy Keane er ute for resten av sesongen, mens Jordi Cruyff trolig kan forsøke seg i slutten av måneden. Gary Pallisters kranglete rygg blir neppe bra til onsdag, men Nicky Butt blir kanskje klar igjen. Hvis ikke kan Ferguson bli tvunget til å gamble med Ryan Giggs. Sistnevnte har stått over seks kamper på grunn av strekk og er ennå ikke helt restituert.

(NTB)