Ole Gunnar Solskjær

«Ny» Solskjær herjer for United

Ole Gunnar Solskjærs (48) karriere i Manchester United er sagnomsust. Nå er det en ny Solskjær som herjer for United.

Karna Solskjær (18) storspiller på U21-laget til Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember 2018 skrev Ole Gunnar Solskjær under på kontrakten som gjorde ham til Manchester Uniteds nye manager.

Siden den gang har kristiansunderen jobbet med å få klubben tilbake i toppen av engelsk fotball, eller «der den hører hjemme», som hovedpersonen selv har uttalt.

Det som ikke er like kjent for mange, er det at annen i Solskjær-familien er i ferd med å skrive sin egen historie i United-drakta.

Karna Solskjær, managerens datter, slo nemlig følge med sin far til balløya, og er nå toppscorer for Manchester Uniteds U21-lag.

Miljøskada

- Hun fikk muligheten til å være med bort her. Selv om det var en vanskelig sesong for alle, så tror jeg hun trives, sier Ole Gunnar Solskjær i et intervju med Dagbladet.

Han forteller videre at han følger med på kampene til dattera, og tror han vet hvorfor hun følger i fotsporene til sin far.

- Jeg ser jo de kampene jeg har mulighet til, selvfølgelig. Det tror jeg alle foreldre ville gjort.

- Hun trives med fotball, og det gjør også Noah og Elijah, for den saks skyld. De har vel blitt skada av miljøet de har vokst opp i, tenker jeg, sier Solskjær med et smil om munn til Dagbladet.

TRIO: Ole Gunnar Solskjær sammen med sønnene Noah (t.v.) og Elijah etter treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevål stadion i 2019. Foto: Audun Braastad / NTB
TRIO: Ole Gunnar Solskjær sammen med sønnene Noah (t.v.) og Elijah etter treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevål stadion i 2019. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Noah Solskjær, Ole Gunnars eldste sønn, hadde tidligere kontrakt med Kristiansund i Eliteserien, men signerte nylig permanent for Eirik Bakkes Sogndal. Der har han fått draktnummer 20, det samme som hans far hadde på ryggen i United.

- Noah har draktnummer 20 på ryggen, hva tenker du om det?

- Jeg tenker ikke så mye på det, egentlig. De får lov til å holde på, og jeg har ikke pushet dem noe særlig. Det er kjekt at de driver på med noe som er sunt. Hvis de synes det er kjekt med fotball, er det supert. Det er en fin utfordring å reise ned til Eirik og lære en litt annen måte å tenke fotball på, sier Solskjær.

Se hele Dagbladets intervju med Ole Gunnar Solskjær her:

I dette intervjuet snakker Ole Gunnar Solskjær blant annet om familien, livet utenfor fotballen i Manchester og Jadon Sancho-sagaen. Reporter: Henrik Ljosland / Video: Kristoffer Løkås / Research: Fredrik Filtvedt / Andreas Særsland Vis mer

Livet utenfor fotballarenaen

Det har gått to år og ni måneder siden nordmannen inntok sjefsrollen i en av verdens største klubber. Til tross for at han har vært i søkelyset lenge, sier han at ting endret seg i desember 2018.

- Det er mer interesse nå som jeg er blitt manager, enn da jeg var spiller. Men nå har man jo muligheten til å ha på en sånn en, sier Solskjær, som viser fram et munnbind.

Men én ting kan man fortsatt kjenne han igjen på.

- Går man på kvelden og har på munnbind, så er det bare det grået håret som blir kjent igjen, sier han og ler.

LÆREMESTER: Ole Gunnar Solskjær spiller fotball med sønnen Noah, tilbake i 2003. I bakgrunnen kona Silje med datteren Karna i barnevogna. Foto: Tor Richardsen / NTB
LÆREMESTER: Ole Gunnar Solskjær spiller fotball med sønnen Noah, tilbake i 2003. I bakgrunnen kona Silje med datteren Karna i barnevogna. Foto: Tor Richardsen / NTB Vis mer

Som alle andre, forteller Solskjær at livet under coronapandemien har vært utfordrende.

- Livet har blitt sånn de siste 17-18 måneden. Det er ikke enkelt og vi må være forsiktige. Vi lever i den såkalte «bobla», og jeg gjør så lite som mulig ute blant folk. Blir man smittet, selv om man ikke har symptomer, så er det ti dager karantene, og det kan være fire kamper, det. Så man er så forsiktig som man overhodet kan.

- Hva gjør du hvis du skal forsøke å slappe av utenfor fotballen?

- Jeg er som alle andre. Jeg er med familien og ser på TV. Det er en del fint vær borte i Manchester. Været her er ikke så ille som alle skal ha det til. Det går slag i slag med veldig mye kamper. Jeg er ikke veldig «ute på livet», for å si det sånn, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer