Ny spansk sykkelstjerne EPO-tatt

Nevado kastes ut av Tour de France.

(Dagbladet.no): Barloworld-rytter Moisés Dueñas Nevado har testet positivt for EPO. Den 27 år gamle spanjolen er nå pågrepet av fransk politi, melder AP.

Dopingprøven ble avlagt etter tempoetappen 8.juli og viste spor av det forbudte stoffet.

- Dette er nok en tulling som har rotet det til for seg selv, laget sitt og sporten. Akkurat som andre tullinger som blir dopingtatt i andre idretter, sier sykkelekspert Johan Kaggestad til Dagbladet.no.

- God klatrer

Det franske antidopingbyrået opplyser at de i morgentimene i dag ga Nevado beskjed om at han har testet positivt for EPO.

Nevado endte som ellevtemann på den siste beinharde fjelletappen. Spanjolen kom i mål rett bak feltet av sammenlagtfavoritter og endte foran den daværende eneren Kim Kirchen.

- Han er god til å klatre og hang veldig bra med på etappen til Hautacam og spesielt opp klatringen til Tourmalet, sier Kaggestad.

- Vinglete kultur

En annen spanjol, veteranen Manuel Beltran fra Liquigas, ble kastet ut av Touren etter å ha testet positivt for EPO etter den første etappen.

SKAM: Nevado kjøres vekk av fransk politi etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Foto: Bas Cerwinski/AFP
SKAM: Nevado kjøres vekk av fransk politi etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Foto: Bas Cerwinski/AFP Vis mer

- Spanjolene har en vinglete kultur, nøyer Kaggestad seg med å si.

Det danske sykkelnettstedet feltet.dk skriver at det forventes at Barloworld får fortsette Tour de France siden det må to positive dopingprøver til for å kaste ut et helt lag, slik tilfellet var med Liquigas som fortsatt befinner seg i feltet.

Uforståelig

Pågripelsen av Nevado skal ha kommet bardus på for Barloworlds sportsdirektør Claudio Corti.

- Dette er ikke til å tro. Jeg kan ikke forstå det. Jeg hadde ikke engang tid til å snakke med ham, sier Corti ifølge NTB.

Et annet Tour de France-lag, Boygues-Telecom, bor på samme hotell som Barloworld, og sportsdirektør Jean-René Bernaudeau forteller om en kraftig politiaksjon.

- Omkring 50 politimenn stormet inn på hotellet i morges, bekrefter Bernaudeau overfor nyhetsbyrået Reuters. 

Ny spansk sykkelstjerne EPO-tatt
<B>- VINGLETE KULTUR:</B> Johan Kaggestad beskriver Nevado som «enda en tulling».
AVSLØRT DOPINGSYNDER: Barloworlds Moisés Dueñas Nevado.