Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny spiller døde på banen

Brasiliansk fotball er i sjokk etter at Sao Caetano-forsvareren Serginho kollapset på banen og døde.

Spilleren fikk hjertestans og falt plutselig sammen tidlig i annen omgang. Han ble med en gang fraktet til sykehus samtidig som kampen ble stoppet på Morumbi stadion i Sao Paulo.

TV-bilder viser at legene fra begge lagene gjorde hva de kunne for å hjelpe ham da han ble båret av banen, men livet sto ikke til å redde. I en uttalelse fra sykehuset heter det at spilleren døde 40 minutter etter at han var tatt under behandling.

Serginho fylte 30 år for åtte dager siden, og det fulle navnet hans var Paulo Sergio de Oliveira Silva.

Da meldingen kom om at Serginho var død samlet alle spillerne seg rundt midtsirkelen på banen. De la armene rundt skuldrene på hverandre samtidig som det kom opp en melding på den store resultattavla der det sto «Serginho, vi ber for deg».

Flere tilfeller

Serginho er den siste av flere høyt profilerte fotballspillere som har kollapset og dødd de siste årene.

I januar døde ungareren Miklos Feher i en kamp i den portugisiske ligaen. Han ble også rammet av hjertestans. Likevel er det dødsfallet til Kamerun-spilleren Marc-Vivien Foe de fleste husker. Han kollapset og døde midt under semifinalekampen i Confederation Cup mellom Colombia og Frankrike.

Ståle Solbakken falt sammen med hjertestans på trening med FC København for noen år siden, men han reddet livet etter å ha kommet svært raskt under behandling.

Dødsfallet onsdag har sendt sjokkbølger inn i brasiliansk fotball. Sao Caetanos kamp til helgen er avlyst, og det brasilianske fotballforbundet har sagt at før kampene i kommende helgs serierunde innledes, skal Serginho minnes med ett minutts stillhet.

(®NTB)

SJOKK: Medspillerne tilkaller hjelp i det Serginho faller om.
KRITISK: Klubblegens ansiktsutrykk levner ingen tvil om alvorlighetsgraden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media