APELDOORN, NEDERLAND 20170717.
EM fotball kvinner 2017.
Nora Holstad Berge under  treningen i Apeldoorn, mandag formiddag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
APELDOORN, NEDERLAND 20170717. EM fotball kvinner 2017. Nora Holstad Berge under treningen i Apeldoorn, mandag formiddag Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Nora Holstad Berge gir seg på landslaget

Ny spiller gir seg på landslaget: - Vil fokusere på klubb

Nora Holstad Berge takker for seg.

(Dagbladet): At Ada Hegerberg (22) velger å ta ei pause fra landslaget, slo ned som en bombe tirsdag. Det kom som et sjokk både på landslagsledelsen og lagvenninnene.

Senere på kvelden annonserte også Nora Holstad Berge (30) at hun gir seg på landslaget.

- Jeg nærmer meg slutten på min karriere og vil legge alt fokus på klubbspill i tiden fremover, skriver Berge i en post på Twitter.

Personlige grunner

Berge har 69 A-landskamper for Norge. Hun var også en del av EM-laget som dro skuffet hjem fra Nederland i sommer.

- Det har vært en ære å få representere Norge. Den norske drakta har jeg dratt på meg med like stor stolthet hver eneste gang, fortsetter hun.

Berge spiller for tida i amerikanske North Carolina Courage.

Overfor Dagbladet utdyper hun hvorfor hun velger å gi seg:

- Mine grunner ligger på et helt personlig plan. Jeg nærmer meg som sagt slutten av karrieren, og landslaget går inn i en ny fase med VM-kvalifisering og VM i 2019 som det store målet. Selv om jeg gjerne skulle vært med og bidratt til å løfte det norske landslaget igjen, vet jeg at jeg kommer til å legge opp før den tid, og da er det bedre for laget å utnytte denne kvaliken til å bygge et nytt stopperpar, sier Berge til Dagbladet.

Ingen misnøye

Sommerens EM ble altså en skuffelse, der Norge tapte alle kampene og dro tomhendte hjem etter gruppespillet.

- Jeg tror på de felles rammene og utviklingspunktene vi sammen med trenerteamet har jobbet med, og jeg tror at de sammen vil finne gode løsninger på eventuelle kommende utfordringer for å igjen kunne hevde seg i toppen av internasjonal fotball, sier midtstopperen.

Da Ada Hegerberg tidligere tirsdag annonserte at hun tar pause fra landslaget, kom hun med kritikk på flere punkter. Eventuell misnøye med landslagsledelsen er ikke grunnen til at Holstad Berge nå gjør det samme.

- Ada sine uttalelser er noe hun selv må stå for, de har ingenting å gjøre med mine grunner for å gi meg på landslaget, sier Berge til Dagbladet.

OVERRASKET: Landslagssjef Martin Sjögren synes ikke fotballprofil Ada Hegerberg valgte et godt tidspunkt å vrake landslaget - to uker før VM-kvalifiseringen starter. Video: NTB. Vis mer