EM-krise:

Ny spiller smittet

Den svenske landslagsspilleren Dejan Kulusevski har testet positivt på coronaviruset i oppkjøringen til EM-sluttspillet. Kort tid seinere ble det bekreftet at Mattias Svanberg også har testet positivt for covid-19.

SMITTET: Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg. Foto: NTB
SMITTET: Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske landslaget skriver at også Mattias Svanberg har testet positivt for covid-19.

Tidligere i dag kunne det svenske landslaget opplyse på en pressekonferanse at Juventus-stjerne Dejan Kulusevski har testet positivt på coronaviruset i oppkjøringen til EM-sluttspillet.

Kort tid etter pressekonferansen holdt Sveriges landslags sin første trening i Göteborg. Der fikk Svanberg beskjed om å gå av banen etter å ha testet positivt.

- Han er naturligvis lei seg, sier landslagssjef Stefan Pettersson.

Begge spillerne er nå isolert fra resten av troppen.

Sverige spiller sin første EM-kamp mot Spania i Sevilla mandag. Også Spania har hatt coronasmitte i troppen i den siste oppkjøringsfasen, da Sergio Busquets nylig testet positivt på viruset.

Kulusevski, som også har hatt corona tidligere, skal ha følt seg forkjølet da han sa ifra til landslagslegen.

- Det fins et godt håp om at han ikke har smittet noen andre spiller, sier landslagslege Anders Valentin.

Resten av troppen fortsetter sin oppkjøring.

- Vi har identifisert de som har vært nære han, de som har sittet og spist med han og vært nære han i bussen. De personene har ingen symptomer. De er testet i dag og vi får svar på det ganske snart, ble det opplyst på pressekonferansen.

Det skal ha vært fire spillere i nærheten av Juventus-stjernen.

Landslagssjef Janne Andersson sa følgende om Kulusevskis smittetilfellet:

- Dette er kjempekjedelig, både for Dejan og totalt sett. Det skaper en viss uro, men samtidig håndterer vi det slik vi skal, og vår lege har kontroll på reglene. Når det oppstår ting som ikke er bra, må vi bare håndtere det, men jeg skulle gjerne vært dette foruten, sa Andersson.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer