ETTERTRAKTET: Katjusjas foreløpige ukjente sponsor har et ønske om å se Alexander Kristoff konkurrere i California i slutten av mai.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Katjusjas foreløpige ukjente sponsor har et ønske om å se Alexander Kristoff konkurrere i California i slutten av mai. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ny sponsor kan sende Kristoff til California

Da ryker VM-planen med Giro d´Italia.

(procycling.no): 2016 var sesongen da Alexander Kristoff endelig så ut til å skulle gi seg i kast med to Grand Tours i én og samme sesong.

Men ting snur kjapt, og det er nå helt på vippen om det blir Tour of California i stedet for Giro d´Italia i mai.

Årsaken er en ny sponsoravtale hos Katjusja Team. Den nye — og foreløpig ukjente aktøren — skal være amerikansk. Det øker presset på å ankomme landet med en oppstilling som er potent nok til å kjøre inn resultater.

Neppe til Norge Det gir det russiske laget noen valg i mai måned. Da er laget programforpliktet til å stille til start i Bayern rundfahrt for sin tyske utstyrsleverandør.

Dermed ser det verre ut for Tour of Norway, som hadde det russerne laget på plakaten i våres.

For trener Stein Ørn har det også skapt litt hodebry. Han innrømmer at lysten til å se 28-åringen i aksjon under giroen var ektefølt.

Kristoffs stefar ser likevel positive aspekter ved å ta turen til USA.

- Det starter senere enn giroen, noe som for eksempel gjør det mulig å legge inn en styrkebolk mellom Paris-Robuaix og Tour of California. Det kan være en måte å bøte på det som blir en rekordlang sesong, sier Ørn til procycling.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan terpe spurtopptrekket Et annet moment er at Tour of California kan være en anledning til å finjustere spurtopptrekket foran Tour de France.

I år viste opptrekket seg ved flere anledninger å være mer enn sterkt nok, men det manglet likevel på samkjøring og timing.

- Dersom vi kan få med hele spurttoget til California og samkjøre det der, hadde det vært veldig bra for Alexander, sier Ørn som nå agerer som en slags trenerkonsulent i Katjusja-systemet.

• procycling.no-nyhet: Nå har også Kristoffs stefar signert for Katjusja

Det betyr i så fall at han får med seg Michael Mørkøv, Marco Haller og Jacopo Guarnieri til USA. I år valgte blant andre Peter Sagan å kjøre California rundt og Tour de Suisse. Heller ikke han maktet å ta noen etappeseirer i touren, men belønningen kom under VM i Richmond på høstparten.

Tidspress foran klassikerne Hovedutfordringen med 2016-sesongen er at VM er flyttet til 9.-16. oktober på grunn av heten i Qatar.

Likevel kan 2017 ende opp med å bli mest skadelidende på det punktet.

- Det største problemet er at det gir en vintersesong som er for kort. Vi trenger tiden vi har hatt fram til nå for å kjøre opplegget vårt inn mot klassikerne. Det innebærer restitusjon og litt fri før perioden med basaltrening starter. Neste høst er vi kanskje nødt til å kutte litt i treningsopplegget, for restitusjonen er man nødt til å ha, uansett.

Løpsopplegget til lagets store stjerne skal disuteres videre denne måneden, før det hele skal være klart på samling i Spania i desember.

En grov skisse av Alexander Kristoffs løpsopplegg i 2016 ser slik ut:

Tour of Qatar
Tour of Oman
Omloop Het Nieuwsblad
Kuurne-Brussel-Kuurne
Paris-Nice
Milano-Sanremo
E3 Harelbeke
Gent-Wevelgem
Tredagers i De Panne
Flandern rundt
Scheldeprijs
Paris-Roubaix
Giro d´Italia eller Tour of California
NM, landevei
Tour de France
Arctic Race
Tour des Fjords
Eneco Tour
VM, landvei

** andre ritt som vurderes er Finanzplats Eschborn, GP du canton d´Argovie og WorldTour-rittene i Montreal og Quebec.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!