Ny sponsoravtale til 67 millioner

Flere interesserte sponsorer konkurrerer om å få sponse Thomas Alsgaard, Bente Skari og resten av den norske langrennseliten. Om kort tid vil en ny fireårsavtale på rundt 67 millioner kroner være på plass.

OL-sesongen kostet flesk, og nå står langrennslandslagene på bar bakke økonomisk. Fem av seks landslag står uten sponsorer. Men interessen for å sponse Alsgaard & co. er stor.

- Situasjonen er enestående positiv. Det er konkurranse om sponsoratene. Langrenn har en høy markedsverdi på grunn av gode ratingtall og resultater, sier skipresident Jan Jensen.

Reforhandles

Damelandslaget var i fjor sponset av Nordea, mens herrelandslaget fikk støtte av forsikringsselskapet If. Begge disse avtalene skal reforhandles, men om Nordea og If fortsetter som hovedsponsorer for norsk langrenn, er usikkert.

- If og Nordea er eller har vært involvert i forhandlingene, sier markedssjef i Norges Skiforbund, Anders Henni, og begrunner det kryptiske svaret med at forhandlingene ennå ikke er avsluttet.

Også sprintlandslaget, ett av rekruttlandslagene og juniorlandslaget står uten sponsorer. Det er bare Team ØkoKraft som vil beholde sponsoravtalen ett år til.

Det er ennå uklart om Skiforbundet vil beholde den samme lagstrukturen til neste år, men i løpet av kort tid vil både trenerkabalen, lagstrukturen og de nye sponsorene være på plass.

- Vi regner med at mye av arbeidet er gjort innen to uker, sier Jensen.

Og det er ikke små summer det forhandles om. Nesten alle utgiftene for de neste fire sesongene skal dekkes opp av sponsorinntekter.

- Budsjettet i år blir på 18,5 millioner kroner. 90 prosent av dette beløpet skal dekkes opp med sponsormidler og skipoolavtaler. Vi ønsker å inngå avtaler som skal vare til 2006, sier Anders Henni.

Skiforbundets årsbudsjett for 2001 ga langrennskomiteen en budsjettramme på 19 millioner kroner. Regningen etter OL-sesongen ble tre millioner kroner for dyr. Dette beløpet vil bli dekket opp av Skiforbundet - som etter det Dagbladet erfarer, vil gå med et overskudd på rundt en million kroner etter OL-sesongen.

Godtar ikke

Men Skiforbundet vil ikke godta en ny sesong med millionoverskridelser.

- Vi må bli flinkere til å holde budsjettrammene. Men langrenn vil ikke bli straffet for overforbruket, sier Skiforbundets generalsekretær Øistein Andresen. Mesteparten av inntektene til Skiforbundet kommer fra sponsormidler. I tillegg tjener forbundet på salg av rennreklame og tv-rettigheter, samt tilskudd fra blant annet Olympiatoppen og staten.

POPULÆR: Bente Skari.
FORNØYD: Jan Jensen.