Ny Stabæk-triumf

To Stabæk-seire på få dager. Og vips, så smiler de blå igjen.

(Dagbladet.no): FREDRIKSTAD - STABÆK 0-2.

Stabæk-fansen begynte å lengte etter Martin Andresen etter flere tap og en tilværelse på bunn av Tippeligaen. Nå har de fått tre ting på få dager: Signering av Martin, hjemmeseier mot Brann og borteseier mot Fredrikstad i dag.

- To seire på rad er uvant kost for oss, sier Gaute Larsen til NRK.

Bærumslaget har stort sett alltid vært stabilt ustabile i Tippeligaen. Denne sesongen åpnet laget stabilt dårlig, men nå ser det ut som om det har snudd.

- Vi har jobbet knallhardt, og dette er nok et bevis på at det sitter mye mellom øra på fotballspillere, sier trener Larsen.

Byttet ut

Kampen i Fredrikstad var lenge en stillingskrig. Gjestene var nærmest scoring før pause, med to avslutninger i stanga. Mål ble det ikke før godt ut i andre omgang. Sommel i FFK-forsvaret ga Samuel Wowoah en sjanse han benyttet på beste måte. Å sette ballen hardt inn i det lengste hjørne var noe av det siste Stabæk-vingen gjorde i dag.

- Det var like før Samuel ble byttet ut. Han var dønn sliten og det var på nippen med et bytte like før han scoret, forteller Larsen.

Bør skamme oss

Drøye fem minutter seinere var Thomas Finstad på farten. Stabæk-spissen ble felt - og dommeren blåste for straffe.

Christian Holter gjorde ingen feil fra elleve meter.

- Seieren smakte bra, men vi har mye å gå på spillemessig, sier Larsen til NTB.

Fredrikstad ligger fortsatt helt i bunn av Tippeligaen.

- Jeg er meget skuffet. Nok en gang slipper vi mål etter personlige feil i forsvaret. Det er enda mer skuffende at vi ikke hadde noe å gi etter at Stabæk tok ledelsen. Vi må ta samling i bånn nå, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

- Vi burde skamme oss. Hjemmepublikummet fortjener mer enn dette, men det er 18 kamper igjen og vi har fortsatt troen på det vi gjør, sier midtbanesentral Roger Risholt til NTB.

SMILER IGJEN:</B> Christian Holter (t.h.) scoret Stabæks andre mål i dag. Foto: Scanpix