Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny stadion har gitt Start kjempegjeld

- Vi sliter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør Arena ble en fin storstue for Start, men førstedivisjonslaget sitter med en betydelig gjeldsbelastning.

Byggekostnaden på 400 millioner kroner ble mange millioner dyrere enn utbyggeren Start hadde drømt om.

- Vi sitter med en betydelig gjeldsbelastning, innrømmer Jan Oddvar Skisland, administrerende direktør i Start overfor Fædrelandsvennen.

Av de 400 millionene har Start investert 250. Resten står Rasmussen-gruppen bak. Da bystyret godkjente Starts planer i mai 2005 var fullfinansieringen beregnet til 177 millioner kroner. Underveis og fram til Sør Arena sto ferdig økte gjelden fra 100 til 173 millioner kroner. Om de 73 millionene sier Skisland:

- De var ikke ventet. Men de er kommet i etterkant, i forbindelse med byggeprosessen. Først og fremst på grunn av at vi var presset på tid og anbudsdekningen var for dårlig.

(NTB)

DYR STADIONREGNING: Sør Arena er blitt langt dyrere enn beregnet. - Vi sitter med en betydelig gjeldsbelastning, sier adm. dir. Jan Oddvar Skisland. Foto: SCANPIX
DYR STADIONREGNING: Sør Arena er blitt langt dyrere enn beregnet. - Vi sitter med en betydelig gjeldsbelastning, sier adm. dir. Jan Oddvar Skisland. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!