Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny start for Manchester City

Ny stadion og europacup for første gang på 24 år. De gode tidene ser ut til å være tilbake i Manchester City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubben innviet den nye arenaen med seier over Barcelona i en treningskamp, og det har vært med på å få opp optimismen i klubben.

Den nye stadion har plass til 48.000 mennesker, noe som gjør den til eliteseriens tredje største.

Manchester City rykket opp til eliteserien etter 1999/2000-sesongen, men fikk bare bli i en sesong. Etter 2001/2002-sesongen klarte de imidlertid å komme seg opp igjen, og laget endte på 9. plass forrige sesong.

Nå har de sjansen til å bevise at de tilhører den øverste divisjonen.

- Jeg tror den nye stadion vil være med på å forme dette laget. Vi er det heldigste laget i verden som har dette anlegget og vi er nødt til å få noe ut av det, mener manager Kevin Keegan.

Stillhet for Foe

Han kan også glede seg over at laget er tilbake i europacup for første gang siden 1979. Denne sesongen får de sjansen i UEFA-cupen som følge av at de ble kåret til Englands fair play-representant etter forrige sesong.

Laget havnet bare på 5. plass på listen, men ettersom alle lagene foran dem allerede er kvalifisert for europacup, fikk de plassen.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

I spillerstallen er keeperlegenden Peter Schmeichel blitt «pensjonist», men Keegan har erstattet ham med en annen veteran, 40-åringen David Seaman.

Trevor Sinclair, Michael Tarnat, Paul Bosvelt og Antoina Sibierski er også nykomlinger i klubben.

Men alt har ikke vært fryd og gammen i Manchester City. Det tragiske dødsfallet til Marc-Vivien Foé i sommer kom som et sjokk på trenere og lagkamerater. Før kampen mot Barcelona var det ett minutts stillet til minne om den tidligere City-spilleren.

- Det var en dag med mange følelelser, spesielt for de som kjente ham godt, sa Kevin Keegan etter lagets første kamp på den nye stadion.

PÅ VEI? Manchester Citys Nicholoas Anelka i duell med Barcelonas Xavier Hernandez i trening