Cristiano Ronaldo:

Ny statue skaper reaksjoner

Tilbake i 2017 fikk en statue av Cristiano Ronaldo (36) internasjonal oppmerksomhet. Nå skaper en ny statue reaksjoner.

LIKNER? Cristiano Ronaldo ved siden av statuen fra 2017. Foto: Francisco Leong / AFP
LIKNER? Cristiano Ronaldo ved siden av statuen fra 2017. Foto: Francisco Leong / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beslutningen om å reise en ny statue av superstjerna Cristiano Ronaldo i Goa i India har utløst kontrovers, melder BBC.

Deler av lokalbefolkningen skal være misfornøyde og har kritisert hyllesten av Manchester United-spilleren.

Statuen er plassert i den vestlige Goa-staten, hvor fotball er enormt populært. Hensikten med statuen skal være å inspirere unge.

- Veldig skuffet

Årsaken for kritikken skal være at Goa tidligere var en portugisisk koloni. Andre kritikere mener lokale fotballspillere heller burde blitt hedret, spesielt siden flere har eller har hatt tilknytning til det indiske landslaget.

- Veldig skuffet over å høre om statuen av Ronaldo. Lær å være stolte av våre egne ikoner som Samir Naik og Bruno Coutinho, sier en lokal innbygger til nyhetsbyrået IANS.

Goa feirer for tiden 60 år med frihet fra portugisisk styre, og mener det også er fornærmende å reise statuen under en slik feiring. Under innvielsen av statuen viftet mennesker med svarte flagg i protest, ifølge avisa Times of India.

Men vi finner også de som støtter Portugals landslag i Goa. Grunnet sin koloniale fortid har en stor andel av lokalbefolkningen bodd i Portugal eller har familie der.

Den 36 år gamle United-stjerna har selv ikke kommentert den nye hyllesten av seg.

- Forferdelig

Tilbake i 2017 deltok Ronaldo i en seremoni i hjembyen Funchal på Madeira. Da ble en byste i bronse som skulle forestille Ronaldo avduket, men likheten var ikke slående.

The Telegraph omtalte statuen som «forferdelig», mens The Independent stilte sju spørsmål i forbindelse med avdukingen som avisa ville ha svar på: Et av dem var hvorfor Ronaldo ikke var lei seg.

Ett år etter den originale Ronaldo-bysten ble offentliggjort, overtalte Bleacher Report Emanuel Santos til å prøve seg igjen.

Resultatet, som du ser under, er et helt annet enn det foregående.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer