SLO FINLAND: Norges ishockeygutter slo sensasjonelt Finland 3-1 på Lillehammer i kveld. Dette bildet er tatt etter VM-kvartfinalen i 2011 - da Norge tapte 4-1.
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
SLO FINLAND: Norges ishockeygutter slo sensasjonelt Finland 3-1 på Lillehammer i kveld. Dette bildet er tatt etter VM-kvartfinalen i 2011 - da Norge tapte 4-1. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIXVis mer

Ny sterk seier for hockeygutta

Vant 3-1 mot Finland - som alltid har vært en hard nøtt å knekke.

Roy Johansens landslag fortsetter å imponere. Fredag slo ishockeyguttene Finland sensasjonelt med 3-1.

Finland har alltid vært en lei nøtt for norske ishockeykrigere. I VM-sammenheng har de klart uavgjort ved et par anledninger.

Det er langt fra hverdagskost at nordmennene går seirende ut av en duell med Finland. Det har i hvert fall ikke skjedd i moderne tid. Mathis Olimb ble matchvinner med snaue tre minutter igjen av kampen. Robin Dahlstrøm gjorde 3-1 i tomt bur.

Etter en jevn og litt nølende 1. periode, var det finnene som var friskest i midtperioden. De utnyttet dessuten et overtallsspill til å ta ledelsen ved Oskar Osala etter snaue seks minutters spill av annen periode i Kristins Hall.

Tidlig i tredje periode presenterte den notoriske måltjuven Per-Åge Skrøder seg og satte pucken med backhand opp i nettaket.

- Vi kriget og jobbet for hverandre. Selv om vi ikke skapte så mye offensivt så var det godt med en seier. Når vi først fikk mål så fikk vi mer og mer selvtillit også, sa Skrøder til TV 2.

Ved siden av backkjempen Jonas Holøs var også den norske målvakten Lars Volden god. Volden, som ble foretrukket til for del for Lars Haugen, spiller til daglig i finsk eliteserie.

Holøs måtte gå av banen med noe som skulle vise seg å være krampe mot slutten av kampen.

Lagene møtes igjen i samme hall lørdag.

(NTB)