Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny stor opptur for Solskjær og United

Manchester United slo Chelsea ut av Ligacupen etter en praktscoring av de sjeldne.

HØYDEPUNKTER: Her får du målene fortløpende under kampen mellom Chelsea og Manchester United i Ligacupen. Video: Viasat Vis mer

Chelsea - Manchester United 1-2 (0-1)

LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har innrømmet at 4-0-seieren over Chelsea i serieåpningen ikke ga et riktig bilde av selve kampen.

I kveld møttes lagene til dyst igjen, med et Chelsea-lag som har hatt en solid oppsving etter det forsmedelige tapet mot United, mens sistnevnte endelig hadde funnet tilbake til formen etter en rekke svake kamper.

Og de røde fortsetter den gode formen.

Etter elleve strake bortekamper uten seier, står United nå med tre strake borteseire - på seks dager.

- Vi har fått tilbake spillere fra skade. Vi jobber selvfølgelig med hodene deres. I landslagspausen jobbet vi mot Liverpool. Vi har to måter å spille på, det er litt viktig, så jeg tror vi overrasket dem og kanskje mange med den prestasjonen vi hadde. Så for oss er det en bekreftelse på at vi ikke er så veldig langt unna, sier Solskjær til Viasat, på spørsmål om hvordan han har snudd trenden.

Bortelaget hadde full kontroll i 45 minutter, før Chelsea slapp mer og mer inn i kampen etter hvilen. Så kom øyeblikket som vil stå igjen i minnebøkene etter kampen - frisparket til Marcus Rashford.

Praktmål

Rashford hadde scoret på straffespark tidligere i kampen, og kronet en god kamp ved å hamre inn et frispark fra godt og vel 30 meters hold. Et kremmerhus av de sjeldne.

- Vi har sett det mange ganger på trening. Han har prøvd mye i kamp. Den har av og til gått opp på tribunen, men i dag traff han, sier Solskjær om scoringen.

Det var nok til å sende United til kvartfinalen.

- Det andre målet er ikke en del av likningen, for det er bare spesielt. Ingen kan stoppe det, sier Lampard på pressekonferansen om scoringen til Rashford.

- Det er en fantastisk teknikk. Det var en utrolig scoring av ham, sier han videre.

Straffemål

Solskjær og Chelsea-manager Frank Lampard har fått skryt for å gi ungguttene sjansen, men i kveld valgte Solskjær å bare gjøre fire endringer fra forrige kamp - mot ni i forrige Ligacup-runde.

- Vi hadde tro og håp om at vi skulle gå videre, og vi stilte med et sterkt lag for å gå videre, sier Solskjær til Viasat etter kampen.

Den første omgangen var preget av høyt tempo fra begge lag, men lite sjanser å skrive hjem om. Etter 25 minutter fikk plutselig United straffespark da Marcos Alonso felte Daniel James i boksen.

Før kampen uttalte Solskjær at mannskapet hans ikke hadde øvd på straffer, fordi de fikk så god trening mot Norwich - der de røde bommet to ganger.

Rashford var en av dem som bommet sist, og angriperen fikk sjansen fra krittmerket på nytt i kveld.

- Jeg var aldri i tvil. Vi snakket om det flere ganger etter Norwich-kampen, om at nå øver du deg og så tar du neste. Det er eneste måten å gjøre det på. Faller du av sykkelen, så reiser du deg igjen. Det er den rette måten å gjøre det på, sier Solskjær.

Angriperen var sikker denne gangen, og sendte keeper Willy Caballero feil vei.

Skuddstatistikken før hvilen viste beskjedne 0-2 i skudd på mål. Chelsea hadde ikke noe som liknet en sjanse de første 45 minuttene.

Utlikning

Like etter hvilen fikk Chelsea sin første sjanse i kampen, men Callum Hudson-Odoi styrte ballen utenfor fra god posisjon.

Og nå trykket Chelsea på. De blå var et helt annet lag etter pause, og satte United under skikkelig press. To ganger i løpet av fem minutter ropte hjemmelaget på hands i boksen, uten å bli hørt.

Før timen var spilt fikk Hudson-Odoi en ny stor mulighet, men skuddet fra 16-meter gikk over målet til Sergio Romero.

Og så fikk Chelsea betalt.

Michy Batshuayi tok ned et oppspill fra egen keeper noen meter over midstreken, og fikk vendt opp og satte fart. Han kom seg helt til 16-meteren uten å bli hindret, og hamret ballen nede i høyre hjørne. Solskjær er nok alt annet enn fornøyd med forsvaret i den situasjonen.

- Jeg syns at vi hadde en vanskelig periode fram til de scoret, da sleit vi, sier Solskjær, som hadde tenkt å ta ut en midtstopper og sette inn Anthony Martial tidligere.

Perlescoring

Nordmannen var nok mer fornøyd da Rashford gikk fram på et frispark kvarteret før slutt. Med over 30 meter til mål var det vanskelig å se for seg at angriperen ville prøve seg med et skudd. Med fasit i hånd er det lettere å skjønne.

For Rashford hamret ballen i vinkelen bak Caballero - rett og slett en praktscoring, som minnet om Cristiano Ronaldos frispark på sitt beste.

- Det er ballene. På trening, når vi trener med dem, når du skyter, så kan den gå overalt og heldigvis gikk den i vinkelen i dag, sier Rashford til Sky Sports etter kampen.

Som fotballegenden Gary Lineker skriver på Twitter:

«Fantastisk frispark av Rashford.»

Dermed er Manchester United videre til neste runde. «Duellen» mellom Solskjær og Lampard er 2-0 - og United står med tre strake seire.

Det er ikke så rart at United-fansen sang Solskjærs navn underveis i kampen, for nå har Unitd-skuta fått vind i seilene igjen.

- Vi går for å vinne hver eneste kamp og vi håper å få litt hell i trekningen i morgen. Vi pleier å gjøre det litt vanskelig for oss selv, sier Solskjær.

Trekningen av kvartfinalene skjer fredag formiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media