<strong>JUBEL:</strong> Danskene jubler etter at Christian Eriksen har sendt dem i ledelsen med et lekkert frisparkmål. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili
JUBEL: Danskene jubler etter at Christian Eriksen har sendt dem i ledelsen med et lekkert frisparkmål. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili Vis mer

Danmark slo Armenia

Ny storseier for Hareides Danmark. Landslagsspillerne skryter av den norske sjefen

Åge Hareides Danmark topper gruppe E.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Armenia – Danmark 1–4 (1–2)

(Dagbladet): Armenia sjokkåpnet hjemme mot høytflygende Danmark mandag kveld. Fredag vant danskene imponerende 4–0 over Polen, som er rangert som verdens femte beste lag. Fem minutter ut i kampen mot Armenia sto det 1–0 til vertene, som ifølge FIFA er det 72. beste laget i verden.

Ruslan Koryan mottok ballen, vendte raskt om og hamret ballen i lengste kryss. Utakbart for Kasper Schmeichel i Danmark-buret.

Kun ti minutter seinere ga imidlertid danskene svar på tiltale. Henrik Dalsgaard slo ballen presist inn i feltet til Thomas Delaney, som kom på et dypt løp. Midtbanespilleren gjorde ingen feil, og stanget ballen i nettet.

<strong>MÅLSCORER:</strong> Christian Eriksen banket inn et frispark mot Armenia. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili
MÅLSCORER: Christian Eriksen banket inn et frispark mot Armenia. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili Vis mer

Frisparkperle fra Eriksen

Christian Eriksen har en av Europas beste frisparkføtter, noe han har vist flere ganer for klubblaget sitt, Tottenham. Mot Armenia viste midtbaneeleganten igjen hva høyrebenet hans er kapabel til.

En halvtime ut i kampen i Jerevan, sendte Eriksen Danmark i ledelsen med et frispark fra nesten 30 meters hold. Hans sjette mål i VM-kvalifiseringen.

Hat trick for Delaney

Før kampen var over viste Delaney at han også kan score med beina. 26-åringen fikk stå utpresset på 25 meters hold og banket til. Ballen gikk som et prosjektil i det lengste hjørnet, og Danmark ledet 3–1.

Midtbanespilleren var derimot ikke ferdig der. I sekundene før full tid var Delaney frampå med hodet igjen, og nok en gang headet han ballen bak Grigor Meliksetyan i Armenia-målet. Dagens tredje scoring for Delaney.

Skryter av Hareide

Åge Hareide har fått skryt av egne spillere for jobben han har gjort etter at han tok over som landslagssjef i desember 2015.

I et intervju med Ekstra Bladet før kampen, peker blant annet spillerne på Hareides evne til å tilpasse spillet etter motstanderen, og at han får det beste ut av mannskapet.

– Jeg er veldig enig med måten Hareide vil at vi skal spille på. Han velger det mest effektive i forhold til det materialet han har til rådighet. Han er pragmatisk, og det liker jeg, sier stjernekeeper, Schmeichel.

<strong>LANDSLAGSSJEF:</strong> Åge Hareide får skryt av sine egne spillere. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili
LANDSLAGSSJEF: Åge Hareide får skryt av sine egne spillere. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili Vis mer

– Åge Hareides filosofi og inngang er fin. Vi er en liten nasjon og må kjenne vår plass i fotballhierarkiet. Det handler om å spille den formen for fotball som virker på banen, supplerer en av dagens målscorere, Thomas Delaney.

Topper gruppen

Med kveldens seier topper Danmark VM-kvalifiseringens gruppe E.

Både gruppetoer Polen og gruppetreer Montenegro spiller imidlertid seinere mandag kveld, og har en kamp mindre spilt enn danskene. Polen har, som Danmark, 16 poeng, mens montenegrinerne står med 13 poeng.

Det gjenstår to kamper av VM-kvalifiseringen. Disse kampene spilles i starten av oktober. Her møter Danmark nevnte Montenegro, og Romania.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer