Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny straffebom ga ny omkamp

Huddlestone tok en «Defoe» mot Bolton.

KEEPERMAT: Tottenham og straffespark har gått galt det siste, og det hjalp ikke å bytte skytter. Tom Huddlestone gjorde som Jermain Defoe og bommet da han kunne sendt Tottenham til kvartfinale i FA-cupen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
KEEPERMAT: Tottenham og straffespark har gått galt det siste, og det hjalp ikke å bytte skytter. Tom Huddlestone gjorde som Jermain Defoe og bommet da han kunne sendt Tottenham til kvartfinale i FA-cupen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bolton - Tottenham 1-1.

Harry Redknapp fratok Jermain Defoe straffeansvaret etter at Spurs-toppscoreren bommet på sitt tredje strake forsøk fra 11-metersmerket mot Leeds i FA-cupen.

I stedet erklærte Tottenham-sjefen at ansvaret fra nå av skulle deles mellom Tom Huddlestone og Niko Kranjcar.

Da Sam Ricketts ikke hang med i svingene på Peter Crouch sitt trikseshow inne i Bolton-feltet, og måtte ta i bruk hånda for å stoppe tårnspissen, var det Huddlestone som fikk muligheten fra straffemerket.

Spørsmålet er om Redknapp nå ikke må overlate eksekutørrollen til Kranjcar neste gang, ettersom Huddlestones forsøk var som keepermat å regne for Jussi Jääskeläinen.

Avslutningen var veik og plasseringen elendig, og Bolton-keeperen hadde få problemer med å slå ballen unna og ut av farlig sone.

- Vi har ikke akkurat vært heldige med straffesparkene våre. Tom går vanligvis for kraft på treningsfeltet, men i dag gikk han for å plassere ballen. Uansett mener jeg at man er nødt til å gi keepere ros når de redder straffespark, sier Spurs-assistent Joe Jordan til ITV 1, ifølge Sporting Life.

- Det var en god følelse å redde straffesparket. Noen ganger går det min vei. Jeg bestemte meg for et hjørne, og jeg reddet, sier Jääskeläinen.

Da hadde Tottenham allerede kjempet seg tilbake i kampen etter en kontant avslutning av Jermain Defoe oppunder tverrliggeren.

Bolton tok nemlig ledelsen 10 minutter før pause da Kevin Davies kronet et glitrende forarbeid av Johan Elmander i scoring.

Huddlestone hadde med andre ord en alle tiders sjanse til å sende Tottenham videre til kvartfinale snaut 20 minutter før slutt, men som mot Leeds endte det i bom, og dermed må Tottenham ut i ny omkamp for annen runde på rad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!