Strive har kjøpt sportsrettigheter

Ny strømmetjeneste sender La Liga og Serie A i Norge

Det har vært usikkert hvem som skal sende La Liga og Serie A. Sportsrettighetsselskapet IMG har nå bestemt seg for å lansere sin egen strømmetjeneste.

Serie A og La Liga skal sendes på Strive. Foto: REUTERS/Albert Gea/File Photo
Serie A og La Liga skal sendes på Strive. Foto: REUTERS/Albert Gea/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tradisjonelt ville rettighetene blitt solgt videre til kjente TV-aktører allerede etablert i det norske markedet, men IMG har valgt å satse på egen hånd. Det meldte rettighetsbyrået i en pressemelding mandag.

Alle kampene fra den spanske og italienske toppdivisjonen i fotball skal sendes via strømmetjenesten Strive.

Det var i vinter at IMG sikret seg rettighetene for sesongene til og med 2020/21.

- De som i dag ser på fotball, må ofte betale dyre sportspakker. Vi ønsker å tilby en slags à la carte-meny der du betaler for det du vil se og ikke alt annet også. Det skal være rimelig og fleksibelt, og der ønsker vi å gå i bresjen, sier IMG Nordic-sjef Kristian Hysén til VG.

Ifølge avisen vil det koste 79 kroner i måneden eller 499 kroner i året å abonnere på den nye tjenesten. I første omgang vil kampene kun gå over nett.

- Det skal spilles 380 kamper i La Liga og 380 i Serie A. Alle de vil du kunne se på Strive, og så vil vi i fase to vurdere om vi skal opprette en lineær TV-kanal for å vise fram innholdet vårt der også, sier Hysén.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer