Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kobe Bryant

Ny styrtrapport: - Tåke

Piloten i Kobe Bryants helikopter kan ha blitt desorientert av tykk tåke rett før styrten i januar der basketstjernen, hans datter og sju andre om bord døde.

DØDE: Gianna Bryant og faren, NBA-spilleren Kobe Bryant, var blant de ni som døde da helikopteret deres styrtet 26. januar. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
DØDE: Gianna Bryant og faren, NBA-spilleren Kobe Bryant, var blant de ni som døde da helikopteret deres styrtet 26. januar. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP Vis mer

Det viser en rapport fra National Transportation Safety Board (NTSB), ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I rapporten påpeker de føderale granskerne at piloten Ara Zobayan på grunn av tåka kan ha «feilbedømt» vinkler i helikopterets kurs.

TÅRER: Shaquille O'Neal lot tårene strømme på da han snakket om Kobe Bryant. Video: CNN/TNT. Vis mer

Det kan delvis forklare hvorfor Zobayan rapporterte til flygeledere at de var på oppadstigende kurs, da helikopteret i realiteten tapte høyde.

Rett før den fatale styrten 26. januar ga Zobayan beskjed til flygeledelsen om at helikopteret var på vei opp og ut av tykke skyer. Rett etter på krasjet helikopteret i fjellsiden nær byen Calabasas.

Det er ennå ikke konkludert med en årsak til ulykken, men rapporten onsdag påpeker at piloter kan bli forvirret med hensyn til høyde og akselerasjon når de ikke ser noen faste holdepunkter i landskapet – fjelltopper, horisont eller bakken under dem – som gir dem noe å forholde seg til. Fenomenet refereres til som «spatial disorientation» – såkalte «sanseillusjoner» på norsk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!