Ny Sunderland-manager utnevnt

I formiddag fikk Mick McCarthy jobben som ny sjef for Tore André Flo i Sunderland.

Den tidligere irske landslagstreneren var favoritt til å overta etter sparkede Howard Wilkinson. I dag ble ble utnevnelsen bekreftet på

Sunderlands hjemmeside.

- Jeg kommer absolutt til å prøve å holde Sunderland i Premier League. De ville vært en utrolig prestasjon å klare det. Jeg sier ikke at jeg skal holde dem oppe, men jeg skal prøve, sier McCarthy.

McCarty tok Irland til åttendedelsfinalen i VM ifjor sommer, men har aldri ledet et klubblag i Premier League. I løpet av seks år som landslagssjef løftet han Irland fra 54. til 13. plass på Fifa-rankingen.

- Det har vært en vanskelig periode for klubben og supporterne. Vi er lykkelige over at vi har sikret oss Mick McCarthy. Han er respektert i fotballverdenen, sier visestyreformann John Fickling.

  • Sunderland ligger helt sist i Premier League, sju poeng fra Bolton over nedrykksstreken. McCarthy debuterer som trener mot nettopp Bolton lørdag.

    (Dagbladet.no)

<B>GAMMEL KJENNING: Sunderlands nye sjef Mick McCarthy overtar ansvaret for blant annet Jason McAteer, som spilte under ham for Irland mot Kamerun i VM.