Ny super plassering for Andrine

Andrine Flemmen klarte en flott 2. plass i storslalåmrennet i Åre i dag. Hun ble slått av østerrikske Anita Wachter med fattige seks hundredeler. Litt bittert var det å tape med så lite, men Andrine lot ikke det dempe gleden over en ny pallplassering i spesialgrenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Noen ganger har jeg marginene med meg. Det hadde jeg ikke i dag, men i løpet av en lang sesong går det nok opp i opp. Nå er jeg bare kjempefornøyd med at jeg klarte andreplassen. Det var helt supert, sa Andrine Flemmen til NTB onsdag kveld.

Hun lå på andreplassen bak Alexandra Meissnitzer etter første omgang, men den østerrikske verdenscuplederen kjørte ut i finaleomgangen. Dermed ble det en kamp mellom Wachter og Flemmen. 32 år gamle Anita Wachter gikk seirende ut av den duellen med knapp margin.

I god stim

- Jeg er inne i en veldig god stim akkurat nå, og i dag kjørte jeg bedre i henget enn det jeg klarte mandag, sa Andrine. Hun klatret opp på seierspallen i storslalåm i det tredje rennet på rad. Det viser at hun har etablert seg i verdenstoppen for alvor.

Men det var i henget i finaleomgangen at hun mistet muligheten til å ta verdenscupseier nummer to.

- På flatene inn mot mål gikk det veldig bra for meg både i dag og mandag, men i finaleomgangen i dag traff jeg ikke helt med linjen øverst oppe. Det var noen tekniske detaljer i kjøringen min som ikke stemte helt, sa hun.

Trener Erik Skaslien gledet seg selvsagt over en ny andreplass, men han var misfornøyd med at Andrine bommet øverst i finaleomgangen onsdag kveld.

- Hun ble litt for ivrig i henget, og derfor er det litt bittert at hun tapte for Anita Wachter med bare seks hundredeler, sa Skaslien til NTB.

Nye mål

Andrine Flemmen har vunnet i verdenscupen i vinter, hun har tatt medalje i VM, og hun blir dårligst nummer tre i storslalåmcupen. Det vil si at hun har oppfylt alle målene sine denne sesongen, men det har bare gjort at hun allerede har satt s eg nye mål.

- Først og fremst vil jeg gjerne ha en seier til. Nå er det bare en sjanse igjen, i verdenscupfinalen i Sierra Nevada, så der blir det å satse for fullt. I tillegg er målet på litt sikt å stabilisere meg på et høyere i nivå i slalåm. I løpet av sommeren håper jeg også å få trenet en del super-G, for det langsiktige målet mitt er å vinne verdenscupen totalt, sa Flemmen til NTB.

Neste helg kjører hun verdenscuprennet i super-G i St. Moritz. Det blir oppladningen hennes til verdenscupfinalen på en fjelltopp helt sør i Spania.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer