Ny superhjelm for Schumacher

Formel 1-stjernen Michael Schumacher har latt seg inspirere av jagerflygere og satser på en helt ny hjelm - til over 100.000 kroner stykket.

Schumachers hjelmprodusent Schuberth har til årets sesong skapt en revolusjonerende hjelm. Den er liten, lett og stabil, dessuten skal den senke støynivået i cockpiten betraktelig, skriver Aftonbladet.

Lydnivået i en formel 1-bil er nemlig ekstremt høyt, 114 desibel, like mye som et trykkluftbor og bare seks desibel under den absolutte smertegrensen på 120 desibel.

Hjelmprodusenten har nå lykkes i å redusere støyen til 98 desibel, blant annet fordi lufthullene er tatt bort og føreren får luft gjennom en slange.

Akkurat nå testes hjelmen av Ferraris testførere. -De avgjør om den kan brukes, og deretter må den godkjennes av Formel 1s sikkerhetsgruppe. Jeg regner med at den kan benyttes fra og med det sjette eller sjuende VM-løpet, sier Schuberths utviklingssjef Oliver Schimpf.

Hjelmen koster i overkant av 100.000 kroner, og Ferrari-førerne Schumacher og Rubens Barrichello har hver med seg tre hjelmer til hver konkurransehelg. På ett år bruker de opp om lag 18 hjelmer.

NTB