Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny superspurt fra Gull-Graabak ga norsk lagseier i Lahti

Vant lagsprinten med Håvard Klemetsen.

OL-GULL: Jørgen Graabak  gikk fra både Tyskland og Østerrike (bak til høyre) og spurtet Norge inn til gull i kombinertstafetten i Sotsji. I dag fulgte han opp med verdenscupseier på lagsprint i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OL-GULL: Jørgen Graabak gikk fra både Tyskland og Østerrike (bak til høyre) og spurtet Norge inn til gull i kombinertstafetten i Sotsji. I dag fulgte han opp med verdenscupseier på lagsprint i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske førstelaget med Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen vant den kombinerte lagkonkurransen lørdag

De to gikk ut åtte sekunder bak tyskerne Johannes Rydzek og Eric Frenzel i langrennet etter å ha blitt nummer to i hopprennet.

OL-vinner Graabak hoppet 116,5, mens Klemetsen hadde 121 meter. Finnmarkingen hadde rennet beste hopp. De to fikk 223,1 poeng mot tyskernes 227,2 poeng.

I langrennet tapte Klemetsen litt til tyskeren på sin første runde, men Graabak gjorde at avstanden aldri ble noe mer enn ti sekunder. På sin nest siste runde slo OL-vinneren til og tok igjen avstanden til tyskerne for godt. Klemetsen klarte også å holde unna på sin siste runde, og i spurten var det ingen som kunne stoppe trønderen Graabak.

I mål skilte det 1,2 sekunder. Frankrike med og François Braud og Sebastian Lacroix tok tredjeplassen, men slått med 24,4 sekunder.

- Det føles bra å vinne. Det er alltid morsomt å gå først over mållinja, sier Graabak til FIS' egen TV-kanal.

Det norske 2.-laget med Thomas Kjelbotn (113) og Jan Schmid (109,5) gikk ut på 6.-plassen etter hoppingen og forsvarte sin plassering, men kom 1.08,5 minutter bak vinnerlaget i mål.

(NTB)

Hele Norges coronakart