Ny superstjerne rammet av sex-anklager

NFL-legende Brett Favre beskyldes for å ha sendt mobilbilder av egen penis.

I HARDT VÆR: Minnesota Vikings-quarterback Brett Favre blir etterforsket av NFL etter at et sladdernettsted publiserte lydopptak som antyder at Favre sex-trakasserte en ansatt i gamleklubben New York Jets.Foto: SCANPIX/Adam Bettcher/Getty Images/AFP
I HARDT VÆR: Minnesota Vikings-quarterback Brett Favre blir etterforsket av NFL etter at et sladdernettsted publiserte lydopptak som antyder at Favre sex-trakasserte en ansatt i gamleklubben New York Jets.Foto: SCANPIX/Adam Bettcher/Getty Images/AFPVis mer

||| (Dagbladet): Ikke lenge etter at støvet rundt Tiger Woods-affæren begynte å legge seg, er en ny sex-skandale i oppseiling i amerikansk idrett.

Det amerikanske fotballforbundet NFL bekrefter ifølge nyhetsbyrået AP at de vil gå gjennom anklager mot Minnesota Vikings-quarterback Brett Favre, etter at et sladdernettsted offentliggjorde det de mener er bevis for at Favre trakasserte en ansatt i New York Jets da han spilte for klubben i 2008.

Deadspin hevder å ha fått tilgang til telefonsvarmeldinger, tekstmeldinger og bilder Brett Favre skal ha sendt til den nå 26 år gamle tv-personligheten Jenn Sterger for to år siden, da Sterger jobbet som vertinne for Jets.

41-årige Favre skal ha fattet interesse for Sterger, og i lengre tid ha tatt uønsket kontakt med henne via telefon.

Deadspin har publisert svarermeldinger der en person som skal være Favre maser om å få Sterger med på date, og også nakenbilder de hevder Favre skal ha sendt til 26-åringen.

- Vi går gjennom denne saken nå, sier NFL-talsmann Greg Aiello til AP.

Moral-regler
Nylig har den amerikanske fotballigaen innført regler for spillernes oppførsel også utenfor banen, og Brett Favre risikerer bøter og suspensjon dersom NFL mener han har brutt med «moral-reglementet».

Handlinger trenger ikke være ulovlige for å bli omfattet av NFL-reglene, og spillere har allerede blitt straffet denne sesongen for ting som utbrudd på Twitter.

NFL-sjef Roger Goddell ga nylig også Pittsburgh Steelers-quarterback Ben Roethlisberger fire kampers utestengelse etter at han ble beskyldt, ikke dømt, for sex-overgrep på bar i Georgia.

Brett Favre selv ønsker ikke å kommentere beskyldningene mot ham.

- Jeg kommer ikke til å gå inn på dette. Jeg har hendene fulle med Jets, og jeg prøver å få til timingen med gutta, så det er alt jeg kommer til å diskutere, sa Favre da han møtte pressen i forbindelse med den forestående kampen mot nettopp gamleklubben Jets mandag.

Det finnes mer
En talsmann for Jenn Sterger ønsker ikke å kommentere saken, men avviser at det er hun som har gitt Deadspin det publiserte materialet.

Samtidig har nettstedet fulgt opp med saker om at Brett Favre også skal ha forsøkt å forføre to andre kvinner som var ansatt i New York Jets da han spilte der.

- Jeg var sikker på at historien stemte, bevisene understøttet det. Og etter hvert som saken utviklet seg, ble det mer og mer sannsynlig at dette skjedde. I tillegg finnes det mer, sier Deadspin-redaktør A.J. Daulerio til AP, og forteller at nettstedet betalte «mer enn de noen gang har gjort» for materialet.

Brett Favre debuterte i NFL allerede i 1991, og med sine utallige rekorder regnes han som en av tidenes største spillere i NFL. 41-åringen har vært gift i 14 år, og ble bestefar i vår.

New York Jets' PR-byrå sier til AP at de vil samarbeide tett med NFL i gjennomgåelsen av beskyldningene mot quarterbacken.