Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny svak VM-start for Frankrike

Slet igjen med å score mot Sveits. Gi spillerne børspoeng!

(Dagbladet.no): Frankrike-Sveits 0-0. I forrige VM, i 2002, gikk Frankrike på en skikkelig smell i åpningskampen.

1-0-tapet mot Senegal ble den gangen starten på et forferdelig mesterskap for de regjerende verdens- og europamestrene: Gutta fra bagettlandet røk allerede i gruppespillet - uten å ha scoret ett eneste mål.

God start

I dag var det revansjesugne, trikolorkledte franskmenn som tok imot Sveits i dette VM-ets åpningskamp.

Innstillingen ga seg også utslag i flott spill fra start. Zinedine Zidane spilte opp mot sitt aller beste, og styrte kampen med sitt hovmesterblikk og utsøkte pasninger.

Særlig var det Thierry Henry som nøt godt av det. Arsenal-spissen fikk gjentatte ganger framspill i bakrommet, men han klarte ikke å utnytte de mange sjansene i første omgang.

Snytt for straffe

Ved en anledning, i det 37. minutt, så skuddforsøket riktignok lovende ut, men da stoppet ballen i hånda til en sveitsisk forsvarer. Der og da ble Frankrike snytt for en soleklar straffe.

Ny svak VM-start for Frankrike

Kvarteret tidligere var samme lag derimot heldige da et Sveits-frispark fra 30 meter gikk gjennom hele forsvaret og i Fabien Barthez\' venstre stolpe. To sveisere var dessuten først på returen, men ingen av dem klarte å putte ballen i nettmaskene.


Dermed ebbet første omgang ut uten mål, samtidig som Frankrike kunne skryte av å være spillemessig overlegne.

Svakt spill i andre

Sånn så det ikke ut utover i andre omgang. Utover i omgangen virket de mange stjernespillerne rett og slett slitne, og trener Raymond Domenech virket ikke særlig villig til å gjøre bytter.

Særlig var det mange som etterlyste David Trezeguet, som var tydelig oppgitt på sidelinja. Juventus-spissen kom ikke på banen i dag.


Oppgitt var også publikum, som tidvis pep mot den labre kvaliteten på spillet.

Ny stor sjanse til Sveits

I det 64. minutt fikk Sveits sin andre feite sjanse i kampen. Innbytter Daniel Gygax fikk heade upresset på mål etter et flott innlegg fra kant. Men Fabien Barthez reddet Frankrike med en flott beinparade.

FRUSTRERTE: Zinedine Zidane (t.v.) og Thierry Henry spilte tidvis godt, men maktet ikke å score mål. Foto: SCANPIX
FRUSTRERTE: Zinedine Zidane (t.v.) og Thierry Henry spilte tidvis godt, men maktet ikke å score mål. Foto: SCANPIX Vis mer

De ti siste minuttene forsøkte franskmennene å heve spille, noe et godt fornøyd Sveits-lag tillot. Det resulterte i to brukbare franske sjanser

Først da Sylvain Wiltord nesten nådde nok et flott Zinedine Zidane-framspill i det 82. minutt og deretter da innbytter Vikash Dhorasoo fikk skyte fra god posisjon sju minutter seinere. Ballen strøk ventre stolpe.

Variant av «Guds hånd»

Men alt i alt var det faktisk Sveits som skapte flest store sjanser i kampen. Rett før slutt ødela Alexander Frei for lagkameraten John Djourou da han forsøkte å slå ballen i mål med hånda.

Hadde han ikke gjort det, kunne Djourou ha headet ballen i mål.

I stedet endte kampen uavgjort, slik oppgjørene også gjorde da lagene møttes i kvalifiseringen. Mest bekymringsfullt er resultatet for Raymond Domenech, som lovte fotballverden at vi ville få se det ekte Frankrike i dag. 

- STRAFFE! Thierry Henry skulle hatt straffe, men fikk det ikke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling