Ny svensk etappeseier i Tour of Norway

Norske håp sjanseløse i den siste bakken.

PÅ ETTERSKUDD: Joker Merida-rytter Christer Rake sier han var for langt bak da Johan Lindgren stakk av i den siste bakke på dagens etappe av Tour of Norway.Foto: Ned Alley / SCANPIX
PÅ ETTERSKUDD: Joker Merida-rytter Christer Rake sier han var for langt bak da Johan Lindgren stakk av i den siste bakke på dagens etappe av Tour of Norway.Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svenske Johan Lindgren var raskest fra Sarpsborg til Halden på Tour of Norways 3. etappe. For de norske syklistene ble det en tyngre dag.

Lindgren (Cykelcity) tråkket fra hovedfeltet opp den siste bakken og syklet ensom over målstreken med rundt 50 meters margin til toer Jonathan McEvoy fra Motorpoint og Enduras Jack Bauer som kom på 3.-plass.

Men det var tre andre ryttere som satt i brudd under store deler av fredagens etappe. Sparebanken Vest-rytteren Roy Hegreberg, samt Ian Bibby og Michael Weicht ble tatt igjen tre kilometer før mål.

Rabobanks kontinentallag hadde fått oppgaven med å kontrollere hovedfeltet, men da det unge laget feilet, tok norske Joker Merida grep og forsøkte å stenge luken til rytterne i front.

— Vi måtte ta ansvar selv. Rabobank maktet ikke helt å kjøre det inn på egen hånd. Vegard Breen, Vegard Stake Laengen og Stian Remme kjørte helt fantastisk, og vi kan takke dem for at bruddet ble kjørt inn, sa Joker Merida-syklist Christer Rake, som ble nummer 4 fredag, til procycling.no.

Én kilometer før mål kom en tøff bakke som ble en utfordring for de mest ambisjonsrike rytterne i feltet. Da bestemte Lindgren seg for angripe. Og ingen klarte å ta igjen svensken, til tross for at han var jaget mot slutten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer