Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny svensk etappeseier i Tour of Norway

Norske håp sjanseløse i den siste bakken.

PÅ ETTERSKUDD: Joker Merida-rytter Christer Rake sier han var for langt bak da Johan Lindgren stakk av i den siste bakke på dagens etappe av Tour of Norway.Foto: Ned Alley / SCANPIX
PÅ ETTERSKUDD: Joker Merida-rytter Christer Rake sier han var for langt bak da Johan Lindgren stakk av i den siste bakke på dagens etappe av Tour of Norway.Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer

Svenske Johan Lindgren var raskest fra Sarpsborg til Halden på Tour of Norways 3. etappe. For de norske syklistene ble det en tyngre dag.

Lindgren (Cykelcity) tråkket fra hovedfeltet opp den siste bakken og syklet ensom over målstreken med rundt 50 meters margin til toer Jonathan McEvoy fra Motorpoint og Enduras Jack Bauer som kom på 3.-plass.

Men det var tre andre ryttere som satt i brudd under store deler av fredagens etappe. Sparebanken Vest-rytteren Roy Hegreberg, samt Ian Bibby og Michael Weicht ble tatt igjen tre kilometer før mål.

Rabobanks kontinentallag hadde fått oppgaven med å kontrollere hovedfeltet, men da det unge laget feilet, tok norske Joker Merida grep og forsøkte å stenge luken til rytterne i front.

— Vi måtte ta ansvar selv. Rabobank maktet ikke helt å kjøre det inn på egen hånd. Vegard Breen, Vegard Stake Laengen og Stian Remme kjørte helt fantastisk, og vi kan takke dem for at bruddet ble kjørt inn, sa Joker Merida-syklist Christer Rake, som ble nummer 4 fredag, til procycling.no.

Én kilometer før mål kom en tøff bakke som ble en utfordring for de mest ambisjonsrike rytterne i feltet. Da bestemte Lindgren seg for angripe. Og ingen klarte å ta igjen svensken, til tross for at han var jaget mot slutten.

— Jeg var litt for langt bak i bakken. Det var fullt kaos i bunnen, og Lindgren gikk og fikk en liten luke, mente Rake og la till:

— Jeg tror ikke noen av våre ryttere tapte tid i dag.

For endringene i sammendraget ble få. Etter tre etapper leder fortsatt Rabobanks Wilco Kelderman foran Daniel Holm Foder (Glud & Marstrand), mens norske Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) innehar 3.-plassen.

Øvrige norske i teten sammenlagt er Fredrik Wilmann (5.-plass) og Rake (10.-plass).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media