Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skicross:

Ny svensk skiprofil til sykehus bare dager etter at kollega havnet i koma

I samme bakke i Italia.

SKADD: Sandra Näslund fra Sverige falt og skadet seg i Italia, to dager etter at lagvenninnen Anna Holmlund falt og havnet i koma i samme bakke. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430
SKADD: Sandra Näslund fra Sverige falt og skadet seg i Italia, to dager etter at lagvenninnen Anna Holmlund falt og havnet i koma i samme bakke. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag falt den svenske skicross-stjernen Anna Holmlund på trening og slo hodet så kraftig at hun ble hasteinnlagt på sykehus i italienske Bolzano. Hun ligger nå i kunstig koma etter krasjen.

FALT I DAG: Sandra Näslund. Foto: Christine Olsson / TT /
FALT I DAG: Sandra Näslund. Foto: Christine Olsson / TT / Vis mer

I dag - bare to dager seinere - har svenske Sandra Näslund krasjet på nesten samme sted i bakken i Innichen.

Näslund er fraktet til sykehus, skriver både SVT, Expressen og Aftonbladet. Svensken er derimot ikke alvorlig skadd og utenfor livsfare.

- Hun har vondt i en albue og er sendt til sykehus for røntgen, sier SVTs skicrossekspert Lars Lewén.

Alvorlig skadd

Näslund og Holmlund krasjet på nesten samme sted i den italienske bakken.

For Holmlund er tilstanden kritisk. Hun gjennomgikk en operasjon og situasjonen ble betegnet som ustabil for den olympiske medaljevinneren fra Sotsji.

Sent i går kveld kom det nedslående nyheter fra sykehuset.

- Anna ligger fortsatt i kunstig koma på intensivavdelingen. Hun har blitt undersøkt av kjevekirurg og en øyelege for ansiktsskadene. I løpet av dagen har det blitt tatt en tredje scan av hjernen, og resultatet er dessverre nedslående. Skader som man ikke har kunnet se på tidligere undersøkelser viser seg nå, og de er dessverre omfattende, sier den svenske landslagslegen, Jakob Swanberg, i en pressemelding fra det svenske skiforbundet.

Vanskelig med prognoser

Swanberg har tett kontakt med sykehuset i Bolzano og er langt fra optimistisk på Holmlunds vegne.

I pressemeldingen skriver skiforbundet at det er vanskelig å gi prognoser på Holmlunds situasjon, men at skader som nå viser seg vanligvis gir betydelige mén.

Framover skal de nå forsiktig gå ned i dosene med sovemedisinen som holder henne i koma, og se hvordan hun reagerer på det.

Det er naturlig nok stor usikkerhet rundt Holmlunds situasjon etter gårsdagens utvikling.

- Anna er utrolig sterk og hun har overrasket oss før med sin enestående evne til å komme tilbake fra skader. Vi håper naturligvis at hun gjør det nå også, men samtidig må vi være realistiske og forstå alvoret i den situasjonen som nå råder, sier Swanberg.

Arikkelen oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!