Ny sykkel? Kjøp i år

Neste år stiger prisen.

Sykkelprisene har vært relativt stabile i flere år. Nå varsles det om økte priser på varer fra Østen og Kina, hvor vi henter en stor andel sykkelkomponenter. Forhandlerne tror sykkelentusiastene vil stå dem bi.

Prisøkningen skyldes blant annet nye skatte- og tollbestemmelser i Kina, samt en ny kinesisk arbeidskontrakstslov.

- Mange leverandører har gått på sparebluss, og vil nok sette opp prisene noe for å øke inntjeningen, sier Stian Steen-Olsen, salgs- og markedssjef i Stians Sport som forhandler sykkelmerkene Merida og Specialized.

Han mener prisene likevel vil være lave, og begrunner lave priser med en gunstig dollarsituasjon. I tillegg slipper vi straffetoll på sykler fordi vi ikke er med i EU.

Grom sykkel
Gutta hos «Raske Sykler» i Oslo selger snart flere sykler enn de klarer å skru sammen. Jobb og hobby går for det samme, de eneste de savner er mer tid til å sykle selv.

Håkon Granheim merker at kundene som kommer til han er godt utdannet i både dempere, hjul og rammer. For en sykkel er så mye mer enn bare en sykkel, og det er lett å miste oversikten.

- Det som er både morsomt og frustrerende er at mange kunder skulle ønske ting var enkelt. Skal du ha lettmelk er det det samme om du kjøper den på Rema eller Rimi. Kjøper du sykkel i en tilfeldig butikk som reklamerer med et eller annet tilbud, kan du gå på en smell og få en dårlig sykkel til 10 000. Går du i en ren sykkelbutikk kan du få en grom sykkel til 8 000, sier Granheim.

Entusiastene betaler

BLIR DYRERE: Prisen på sykler kan gå opp neste år, så hvis du går med planer om å investere i noe nytt, kan det være greit å slå til nå. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
BLIR DYRERE: Prisen på sykler kan gå opp neste år, så hvis du går med planer om å investere i noe nytt, kan det være greit å slå til nå. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Granheim mener man får mer for pengene nå enn for fem år siden, og tror det er de som handler på impuls, og bare skal ha en sykkel som vil merke prisstigningen mest. Lidenskapelige syklister vil ikke endre vaner selv om prisene stiger.

- Det vil alltid komme nyheter, og ting blir billigere etter hvert. Markedet presser selv frem en utvikling hvor den opplevde kvaliteten skal bli stadig bedre. Det går blant annet ut over at levetiden på sykkelen blir kortere, mener Granheim.

Ny sykkel? Kjøp i år