Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny tabbekeeper ødela for England

Marerittkamp på Wembley.

(Dagbladet.no) England - Kroatia 2-3. Før kampen var det stor debatt i England rundt keepervalget til Steve McClaren.

- Bruk rutinerte Paul Robinson, rådet Arsene Wenger.

Men landslagssjefen valgte å starte med Scott Carson, som bare hadde 90 landslagsminutter før den avgjørene kampen på Wembley.

Det ble et skjebnesvangert valg. Som kostet England en plass i EM. Og som trolig kommer til å koste McClaren jobben.- Jeg trekker meg ikke. Men jeg tar ansvaret for at vi ikke har kvalifisert oss. Nå prøver jeg bare å komme over resultatet og vil ikke diskutere framtida, sier han til BBC.

Marerittstart

For kampen var bare åtte minutter gammel da Niko Kranjcar sendte avgårde et skudd fra minst 35 meter. Slike skudd skal ikke gå inn og det så ut som Carson hadde kontroll.

Men han hadde såpe på hele underarmen og ballen sneik seg forbi ham og inn i nettmaskene.

Marerittet fortsatte seks minutter seinere da Ivica Olic doblet ledelsen ved å runde keeper og score. McClaren sto sjokkert på sidelinja. Englands fotballstorstue var rystet.

Foto: PA
Foto: PA Vis mer

Hjemmelaget slo imidlertid tilbake etter pause. Først scoret Frank Lampard på staffe og så puttet Peter Crouch på et strålende innlegg fra innbytter David Beckham.

13 minutter før slutt avjorde derimot Mladen Petric kampen. Han scoret et supermål fra 30 meter som sikret seieren og samtidig sendte Russland (som slo Andorra 1-0) til EM på bekostning av England - som hadde klart seg med uavgjort.

- Vi føler akkurat det samme som fansen, tro meg, vi vet hvordan dere har det. Du skulle sett spillerne i garderoben. De er så utrolig lei seg, fordi de har skuffet så mange, sier McClaren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media