LASER:  En laserlinje i unnarennet skal i hoppuka vise publikum i bakken hvor langt Anders Bardal og andre må hoppe for å slå lederen. (Foto: Geir Olsen, NTB scanpix)
LASER: En laserlinje i unnarennet skal i hoppuka vise publikum i bakken hvor langt Anders Bardal og andre må hoppe for å slå lederen. (Foto: Geir Olsen, NTB scanpix)Vis mer

Ny teknologi skal brukes i hoppuka

Laserlinje blir tilgjengelig for publikum.

I årets tysk-østerrikske hoppuke innføres for første gang en laserlinje som viser tilskuerne hvor langt en utøver må hoppe for å ta ledelsen i rennet.

Slike linjer er til nå lagt på i TV-sendinger, men i åpningsrennet i Oberstdorf skal publikum i bakken også få denne hjelpen.

- Linjen er blitt en uunnværlig hjelp for TV-kommentatorer og TV-seere. Jeg er svært glad for at vi nå kan gi også dem som er til stede på arenaen anledning til å dra nytte av det, sier renndirektør Walter Hofer i FIS til forbundets nettsted.

Det er ikke tilfeldig at Oberstdorf er først ute med ny teknologi. For tre år siden var Schattenbergbakken første sted der et lys ved siden av unnarennet indikerte hvilken lengde neste hopper måtte slå.

I år vil et tilsvarende lys markere startsignalet til hopperne og gjøre at tilskuerne får økt informasjon om hele prosessen for hver hopper fra startsignal til nedslag.

- Vi prøver hele tiden å gi tilskuerne noe spesielt. Med årets nyvinninger er vi i stand til ytterligere å forbedre opplevelsen, sier hoppukedirektør Stefan Huber.

(NTB)