Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennis:

Ny tennisbragd i natt kan sikre Casper Ruud 319 000 kroner

En match unna 1. runde i Australian Open.

EN KAMP UNNA: Casper Ruud er en seier unna å sikre 319 000 kroner. Da er han klar for første runde i en av verdens største tennisturneringer: Australian Open. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EN KAMP UNNA: Casper Ruud er en seier unna å sikre 319 000 kroner. Da er han klar for første runde i en av verdens største tennisturneringer: Australian Open. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tennisspilleren Casper Ruud (18) har vunnet to strake kvalifiseringskamper og er én unna å komme inn blant stjernene i Grand Slam-turneringen Australian Open.

Ruud spiller kamp (etter planen) klokka 04 i natt norsk tid. I potten ligger 50 000 australske dollar. Det tilsvarer 319 000 kroner.

Vinner Ruud nattas kvalifiseringskamp og kvalifiserer seg til 1. runde, er han altså sikret 319 000 kroner inn på konto.

Nattas motstander er Reilly Opelka. Han er 211 centimeter høy, 19 år gammel og ranket som nummer 204 i verden.

Kan møte Federer

Skulle Ruud vinne kampen og sikre seg en plass i 1. runde, kan han møte noen av verdens aller beste spillere som Roger Federer, Tomas Berdych, Richard Gasquet og David Goffin.

Fra 1. runde og utover er også pengepremiene av den skyhøye sorten.

En plass i 2. runde kan gi Ruud hele 510 000 kroner.

3. runde gir 829 000 kroner.

4. runde gir 1,4 mill. kroner.

Kvartfinale: 2,8 mill. kroner.

Semifinale: 5,7 mill. kroner.

Finaleseier: 23,6 mill. kroner.

Superserv

Pappa Christian Ruud kjenner spesielt godt til natta motstander Opelka, en slugger på 2,11 meter med en knallhard og beryktet serv. Tidligere fredag sa Ruud følgende til Dagbladet:

- Det blir korte poeng og bare fokus på å få serven tilbake og få ham ut på løp. Det kan bli en frustrerende kamp og en mental prøve for Casper, sier Christian Ruud til Dagbladet.

PS: Australian Open er en av fire Grand Slam-turneringer i løpet av året. De andre er French Open, Wimbledon og US Open. Det er i Grand Slam-turneringene alle de beste spillerne stiller og de virkelig store pengepremiene ligger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media