Ny teori vekker oppsikt: Hevder to detaljer er blitt oversett

Mener Steenkamps sår avslører at Pistorius lyver.

NY TEORI: En ny bok hevder politiet har slurvet i etterforskningen etter drapet på Reeva Steenkamp i 2013. Oscar Pistorius er funnet skyldig - men en ny bokteori hevder det er funnet sår på Steenkamp som beviser at Pistorius slo kvinnen før han skjøt henne. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo
NY TEORI: En ny bok hevder politiet har slurvet i etterforskningen etter drapet på Reeva Steenkamp i 2013. Oscar Pistorius er funnet skyldig - men en ny bokteori hevder det er funnet sår på Steenkamp som beviser at Pistorius slo kvinnen før han skjøt henne. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere friidrettsstjerna Oscar Pistorius (29) risikerer minst 15 års fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp på valentinsdagen i 2013.

I desember i fjor kjente høyesterett i Sør-Afrika Pistorius skyldig i forsettlig drap og straffeutmålingen i saken er utsatt til perioden 13. til 17. juni.

Nå kan saken få en ny vending.

Ifølge ei ny bok - «Oscar vs The Truth» - er det lansert en ny teori om forløpet den skjebnesvangre natta for tre år siden. Det er blant annet sørafrikanske Times og britiske Mirror som gjengir deler av innholdet.

Overså sår? Under obduksjonen av Steenkamp skal det ha blitt avdekket to ovale sår på ryggen. Disse matcher, ifølge boka, Oscar Pistorius' cricketkølle. De nye, overraskende analysene av bevisene går ut på at Pistorius angrep Steenkamp med cricketkølla og jaget henne inn på baderommet - der hun seinere ble funnet skutt og drept.

Pistorius har hele tida hevdet han trodde en innbruddstyv var på badet, før han avfyrte fire skudd. Tre skudd traff og drepte Steenkamp: ett i hodet, ett i armen og ett i hofta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer