- Ny tittelkamp innen ett år

Thomas Hansvoll tapte VM-kampen i lett tungvekt i World Boxing Association (WBA), men han kan få ny tittelkamp innen ett år.

- Med den innsatsen Thomas viste her i Paris i kveld kan han få en ny tittelkamp ganske raskt. Han er jo fortsatt interkontinental mester i WBA, men det er klart mye kommer an på ham selv, sa Steffen Tangstad til NTB etter at Hansvoll hadde gått alle de 12 rundene mot Bruno Girard og tapt på poeng.

Det ble en kamp der nordmannen overrasket alle, inklusive seg selv, ved å ryste Girard allerede i den første runden.

Franskmannen vaklet og måtte bruke krefter på å komme unna. Etter hvert kom Girard mer med i kampen. Han sanket poeng på alle de ufarlige treffene sine i nærkampene, mens Hansvoll gikk og ventet på festet for det fryktede venstreslaget. Det var bare det at han aldri fant den rette åpningen.

- Jeg er skikkelig imponert over Thomas, for han har aldri bokset mer enn seks runder tidligere. Han gjorde en flott innsats, så dersom han vil være med videre kommer han til å få store kamper snart igjen, slo Tangstad fast overfor NTB.

- Hansvoll kunne ha avgjort denne kampen allerede i den første runden, men da han traff og så at Girard vaklet, ble han så overrasket selv at han ikke klarte å følge opp, sa Tangstad.

Thomas Hansvoll vant de første rundene, men sovnet litt hen halvveis ut i kampen og fikk ikke tatt ut sitt beste.

- Det var synd at han sovnet litt midtveis. Da tok han imot altfor mange av de småtrefferne til Girard, som ikke var farlige, men som ga poeng, sa Steffen Tangstad etter kampen torsdag.

(NTB)