Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny tolkning av Mikel-kontrakt

Lyns skriftekspert konkluderer ikke overraskende stikk motsatt av Mikels. Men mener fortsatt begge kontraktene mellom Mikel og Lyn ser ut som de har vært tuklet med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Mikel og hans advokater anklaget Lyn for å ha forfalsket avtalen mellom spilleren og klubben fra april i år, har skrifteksperter i både Norge, Sverige og England jobbet med saken. Først ute var Mikels egen skriftekspert, Robert Radley fra England. Han mener mange av sidene er kopier av hverandre og at april-kontrakten som lå i Fotballforbundets arkiv så skummel ut.

Begge er endret

Nå har også Lyns skriftekspert, den tidligere Kripos-etterforskeren Odd Holmen, kommet med sin rapport. Han er enig med Radley i at april-kontrakten forbundet har gitt politiet er skummel. Men han mener at den såkalte september-Shittu-kontrakten, som Mikel mener er ekte, heller ikke er til å stole på.

Slik uttaler han seg om signeringene på kontraktenes første side:

«Initialene avviker noe i utforming. «J» synes å være rettet i begge kontrakter.»

Dagbladet viste to av kontraktene til den svenske skrifteksperten Frank Leander i forrige uke. Han tror begge er forfalsket.

Forveksling

De to skriftekspertene har også vurdert om september-kontrakten er en kopi av april-kontrakten, eller omvendt. Lyn hevder april-kontrakten er den originale, mens Mikel påstår det er september-kontrakten som er original. Her kommer de to ekspertene til hver sin konklusjon, og begge støtter sine oppdragsgivere. Holmen skjønner ikke Radleys konklusjon, og mener at engelskmannen har forvekslet de to kontraktene da han skrev sin rapport.

-  Jeg er ingen skriftekspert, men forholder meg til konklusjonen i rapporten. Den er altså det motsatte av Mikels ekspertkonklusjon, sier privatetterforsker Leif A. Lier til Dagbladet.

Han jobber for Lyn i saken.

FORFALSKET? Lyns skriftekspert fastslår at John Obi Mikel-kontrakten fra september ikke er til å stole på. Til høyre agent John Shittu.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!