Ny topptraver til Per Oleg Midtfjeld

Per Oleg Midtfjeld har fått topptraveren Cromwell på stallen. Steinlager-eier Knut Olaussons nyervervelse skal ta opp arven etter Steinlager.

Per Oleg Midtfjeld og Knut Olausson opplevde selve traveventyret med Steinlager. Onsdag satte de kursen mot Solvalla for å hente Olaussons nye topptraver, 4-årige Cromwell.

Den amerikanskfødte dobbeltmillionæren travet sitt siste løp i Robert Bergh-regi, men endte i de slagne rekker etter å ha galoppert underveis. Hesten var tidligere eid av Robert Bergh samt ishockeylegenden Peter - Foppa - Forsberg.

Cromwell viste 4-årseliten bakskoene da han vant Josef Kleins Minneløp på Leangen 7. oktober i år. Totalt har han tjent litt over to millioner og travet 1.10,2 i USA som treåring.

Ny Steinlager?

På 37 starter er det blitt 16 seirer så langt i karrieren, og Credit Winner-hingsten har en seiersprosent på hele 43.

Er det en ny Steinlager på gang?

- Nei, det er for tidlig å si. Når det er sagt skal det sies at det å få oppleve en hest som Steinlager er svært få forunt, og det skjer kanskje aldri i livet. Men vi var så heldige og får prise oss lykkelige for alle de gode opplevelsene han ga oss, forteller trener Per Oleg Midtfjeld som stadig besøker Steinlager i hans nye hjem på Alebäck Stuteri utenfor Axevalla.

Der frister den historiske travkongen tilværelsen som avlshingst og mange hopper har meldt sin interesse.

SUKSESS-DUOEN: Steinlager og Per Oleg Midtfjeld har feiret flere triumfer sammen. Arkivfoto: Scanpix
SUKSESS-DUOEN: Steinlager og Per Oleg Midtfjeld har feiret flere triumfer sammen. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Det er klart vi savner Steinlager på stallen, men vi får reise og besøke ham.

Historisk

Steinlager skrev travhistorie i 2005 ved å vinne blant annet Forus Open, Oslo Grand Prix, Elitloppet, Copenhagen Cup og Årjängs Stora Sprinterlopp.

Knut Olaussons øyensten vant til slutt Grand Circuit-serien, og kunne innkassere en pen bonussum. Totalt endte Steinlager opp med drøye 12 millioner på kontoen og travet 1.10,0 som raskest.

- Cromwell er ingen stor herremann. Han rager kun 1,56 cm over bakken i mankehøyde. Men det er en flott hest med masse utstråling. Vi har hatt ham i kikkerten en stund, og nå gikk det endelig i orden, forteller Midtfjeld.

Hvordan har livet vært etter at Steinlager la løpsskoene på hylla?

- Det har vært litt som et slags vakuum. Vi har flere flotte unghester og løpshester. Jeg gleder meg stort til å jobbe med Cromwell. Nå skal han få vinteren på seg med mye god trening, og det blir spennende til våren.

Nå skal han først få tid til å venne seg til ny stall, nye mennesker og nytt miljø. Det er en trivelig hest på alle måter! sier Per Oleg Midtfjeld.

Nytt liv med Steinlager

Knut Olausson fylte nylig 82 år. Steinlager var hans første hest og hans første møte med travsporten. Den pensjonerte skredderen fra Ski fikk et helt nytt liv med Steinlager.

- Ja, det ble stille etter at Steinlager pådro seg en alvorlig skade i Elitloppet og løpskarrieren fikk en brå og altfor tidlig slutt. Jeg savnet stemningen på banen på løpsdagene, og ønsket å finne meg en ny topphest. Det har jeg nå gjort! forteller Olausson engasjert.

- Nå får jeg litt å følge med på igjen. Kanskje starter vi Cromwell i et løp før han pakkes inn for vintertrening, men ingenting er bestemt ennå. Hesten har hatt en lang sesong, men har travet relativt få løp. Han er bare fire år, og bør ha gode utviklingsmuligheter. Det skal være masse å gå på! fastslår Knut Olausson.

I begynnelsen av neste uke tar han turen til Momarken for å hilse på sin nye kjæledegge. Knut reiser jevnlig på besøk til Steinlager. Senest for fjorten dager siden var han ringside da Steinlager skulle opp til avlsvurdering. Den meritterte hingsten besto vurderingen med glans, og ble plassert i kategori A1 - hvor kun de aller beste hingstene får plass.

Tilbake i toppform?

- Steinlager ser fin ut om dagen. Han trenes tre ganger i uken og trives veldig godt. Han har funnet seg bra til rette. Etter eksteriørbedømmingen var det kjøreprøve. Steinlager travet halvannen runde i 1.35-fart og så helt uanfektet ut.

Man kunne ikke se med det blotte øye et beinet hadde vært skadet. I april skal det scannes igjen for å følge utviklingen. Det tar nok et par måneder innen det er helt i orden, forteller Olausson.

Superduoen går spennende tider i møte fremover med Cromwell som det siste skuddet på stammen.