ENDRINGER: Langrennssirkuset satser på en ny tour kommende sesong. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet
ENDRINGER: Langrennssirkuset satser på en ny tour kommende sesong. Foto: Hans A Vedlog/ DagbladetVis mer

Ny tour i langrenn kommende sesong

Tredagers i Kuusamo.

||| Kommende sesong blir det arrangert en tre dagers «tour» i forbindelse med verdenscuprennene i langrenn i Kuusamo.

Langrennsverdenscupen starter i svenske Gällivare nest siste helgen i november. Deretter følger de tre rennene i Kuusamo.

Det blir også en liten endring i Tour de Ski. Den starter med to renn i Oberhof, før de to neste kommer i Oberstdorf. Deretter er det fire renn i Italia (Dobbiaco og Val di Fiemme) etter mal fra forrige sesong.

Det innføres også bonussekunder i alle «tourene» etter hver etappe. Det er også endringer for skibytte. I distanser på 30 kilometer kan man bytte ski tre ganger, og på distanser over 50 kilometer kan man bytte ski fire ganger.

Sportssjef Åge Skinstad kommenterer endringene på denne måten:

- Vi ser at «tourene» har enorm interesse, ikke minst Tour de Ski. Når det først ble «tour» i Kuusamo, er vi fornøyd med innholdet. Spesielt er vi glad for at det ble sprint på fredagen og at det ble 5/10 km i lørdagens renn. Det er også bra at jaktstarten går i det ordinære løypenettet. Dette for at det ikke skal bli for mye belastning for løperne tidlig i sesongen. Vi tror denne «touren» også kan passe fint inn ettersom det ble vedtatt et fremtidig «tour-VM».

Han sier at den nye sprinthelgen helgen etter Tour de Ski, med renn i Liberec, blir ekstra viktig med tanke på VM-uttaket ettersom det er de same disiplinene som skal gås der som i VM i Oslo.

- Det blir et ekstra spenningsmoment, for løper/trener og smørerne må være enda mer på hogget når det blir lov å bytte ski en gang mer på 30- og 50 kilometer i VM i Holmenkollen, sier Åge Skinstad.

(NTB)