Ida Eide er død

Ny tragedie for ski-kvinnene: Mari Eides søster og Johaugs bestevenninne omkom

Ida Eide, søster av Mari, og god venninne med flere av landslagskvinnene er død, kun 30 år gammel.

GJEST: Ida Eide gjestet Dagbladets VM-studio under kvinnenes 10 km i VM i Falun 2015. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
GJEST: Ida Eide gjestet Dagbladets VM-studio under kvinnenes 10 km i VM i Falun 2015. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIVIGNO/OSLO (Dagbladet): Kun tre uker er gått siden hele landslaget for kvinner og en stor kontigent av den norske langrennsfamilien var samlet i Eidsberg kirke utenfor Mysen for å sørge over den tragiske bortgangen til Vibeke Skofterud.

Nå har et nytt tragisk dødsfall rammet norsk langrenn. Ida Eide, søster av landslagets nyeste medlem Mari Eide, har gått bort bare 30 år gammel.

Eides familie bekrefter dødsfallet til NTB.

- Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer, sier familien i en uttalelse til NTB.

Det var på lørdag Ida Eide deltok i mosjonsløpet «Norgesløpet» på Jessheim da hun ble funnet bevisstløs på bakken av forbipasserende.

Klokka 14.29 fikk politiet melding om at en kvinne i begynnelsen av 30-årene hadde blitt funnet på bakken.

- Hun pustet ikke og det ble jobbet med hjerte-lunge-redning. Patruljen fant via startnummeret ut hvem hun var, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til VG i helga.

Nær Johaug

Dødsfallet har naturligvis preget stemningen i den norske leiren som er på samling i Livigno. Mari Eide var sammen med resten av det norske kvinnelandslaget og allround-herrene på samling her da hun fikk beskjeden, men har nå reist hjem til Norge.

Ida Eide var også en av Therese Johaugs nærmeste venninner og har vært en av hennes viktigste støttespillere i perioden Johaug var utestengt og har vært en av personene som 30-åringen fra Dalsbygda har lent seg på i den tøffe tiden.

Eide var blant annet med Johaug og Ingvild Flugstad Østberg på treningssamling til høyden i Colorado forrige sommer. Ved flere anledninger har Eide vært en av Johaugs utvalgte da hun har reist på private samlinger til høyden de siste årene.

Også utenfor treningen sto de to hverandre nær. Nylig feiret de begge 30 år i et felles 30-årslag i Oslo.

Det skulle i dag vært et pressetreff med langrennsjentene klokka 12.30 i Livigno.

Dette er utsatt til klokka 13.00. Johaug møter ikke til det planlagte pressetreffet i Livigno mandag ettermiddag, etter det NTB kjenner til.

Lovende juniorløper

Ida Eide var selv en lovende skiløper i junioralder, med blant annet NM-medalje i eldste juniorklasse, og som sin ett år yngre søster var hun best i sprint.

Eide avsluttet karrieren i 2011, men har fortsatt vært en god venninne av flere av landslagskvinnene og tett koblet opp mot det norske langrennsmiljøet.

SAMBOERE: Standupkomiker Nils Ingar Aadne og Ida Eide var samboere. Her fra Idrettsgallaen 2017.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SAMBOERE: Standupkomiker Nils Ingar Aadne og Ida Eide var samboere. Her fra Idrettsgallaen 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Komiker og hobbylangrennsløper Nils Ingar Aadne var Eides kjæreste. De to møttes etter at Aadne valgte å ta seg fri fra komijobbingen for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016.

For tiden er Aadne aktuell med «Den spanske flue» på Oslo Nye teater.

- I første rekke går våre tanker til Nils-Ingar og familiene. Vi jobber med alternativer med tanke på avviklingen av «Den spanske flue», men har ikke mer informasjon å komme med på nåværende tidspunkt. Det vil bli sendt ut en pressemelding, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre ved Oslo Nye til Dagbladet.

- Utrolig trist

Stevneleder Nils Kr. Wiig sier til Dagbladet at arrangøren ikke visste om hendelsen før Eide var fraktet bort med ambulansehelikopteret. Det var politiet som orienterte Wiig om situasjonen.

- Jeg kjenner ikke til detaljene helt. Det var ingen av våre som oppdaget det. Hun har gått ut av løypa selv, forteller Wiig.

Han synes det er utrolig trist at noe slikt kunne skje i Norgesløpet, og er svært preget av hendelsen.

- Det er bare veldig trist. Utrolig trist. Det preger oss at det har skjedd med en av våre. Vi tenker veldig på familien.

UTEN MARI EIDE: Dagens treningstur i Livigno gikk uten Mari Eide. Her er Therese Johaug (foran tv) og Ingvild Flugstad Østberg. Bak løper Thea Krokan Murud, Tiril Udnes Weng og Ragnhild Haga.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTEN MARI EIDE: Dagens treningstur i Livigno gikk uten Mari Eide. Her er Therese Johaug (foran tv) og Ingvild Flugstad Østberg. Bak løper Thea Krokan Murud, Tiril Udnes Weng og Ragnhild Haga. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer