Ny trener i Lyn

I går ble Kroatia slått ut av fotball-VM. Da ble det også klart at Lyns trenerjakt er over. Assisterende landslagssjef Hrvoje Braovic (45) tar over lederlaget i Tippeligaen fra 1. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Lyn er en spennende klubb som jeg gleder meg til å komme til, sier Braovic.

45-åringen fra Zagreb har doktorgrad som professor i fotball, og kalles bare «proff» blant spillerne i Kroatias landslag. De siste 10 åra har han vært trener i og rundt toppklubben Dinamo Zagreb.

Dagbladet fikk kjennskap til kroaten i går kveld, og Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth bekrefter at Braovic er Lyns nye hovedtrener.

- Samtidig har vi forfremmet Sture Fladmark (dagens suksesstrener) til assisterende hovedtrener i klubben, sier Grødseth til Dagbladet. - Sture har over lengre tid ønsket seg en avklaring om trenerspørsmålet.

Solide røtter

Klubbens eier Atle Brynestad legger ikke skjul på at dette er en løsning han er fornøyd med.

- Lyn har fått et trenerteam med solide røtter innenfor norsk og internasjonal fotball, sier Brynestad til Dagbladet.

Spillerne i Lyn blir informert om den treneransettelsen i dag, mens spillergruppa representert ved kaptein Tommy Berntsen, Johnny Hanssen, Thomas Lagerlöf, Per Egil Swift, Thomas André Ødegaard og Frode Hansen ble informert i går.

Dagens hovedtrener Sture Fladmark ber om å bli trodd på at han ikke er skuffet over at Lyn ansetter ny hovedtrener.

- Dette har vært meningen helt siden jul, sier Fladmark til Dagbladet. - Nå har jeg fått en avklaring på trenerspørsmålet, og det er bra.

Nytt marked

Grødseth mener at dette er en lykkelig løsning for klubben, fordi Braovic har veldig god kunnskap til spillere som man ikke har kjennskap til i Norge.

- Det er et nytt marked som åpner seg for oss, sier Grødseth.

Som ikke er bekymret for språkproblemer når kroaten kommer til Norge om drøye 14 dager.

- Han snakker flytende tysk, og greit engelsk, sier Grødseth.

Hrvoje Braovic har allerede vært en inspeksjonstur i Oslo og sett klubben han skal ta over. Det skjedde da Molde var på besøk på Ullevaal og Lyn vant 3- 1.

Atle Brynestad har denne kommentaren til hvorfor klubben har ansatt kroaten Hrvoje Braovic som ny hovedtrener for klubben.

Nye veier

- Lyn prøver å gå nye veier for å bli bedre, sier Brynestad til Dagbladet. - Vi ønsker å videreutvikle det internasjonale nettverket, til fordel for våre spillere.

Braovic leder sin første Lyn-kamp mot FC København på Bislett 13. juli.

- Hvorfor Bislett når Lyn eier mer enn 40 prosent av Ullevaal Stadion, Grødseth?

- Bislett er veldig intim og bra, og når vi opplever at Ullevaal-direktør Trygve Bornø sier at det er bedre med a-ha-konsert enn oss fordi de trekker folk, misliker vi det sterkt, sier Ole-Ray Grødseth.

- Lyn bedriver en langsiktig strategi for å bli en seriøs klubb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer