Ny trener skal redde Cathrines OL-håp

Har allerede fått et løft.

BRA VINTERSESONG: Cathrine Larsåsen svingte seg over 4,41 i vinter. Foto: Thore-Erik Thoresen / Scanpix
BRA VINTERSESONG: Cathrine Larsåsen svingte seg over 4,41 i vinter. Foto: Thore-Erik Thoresen / ScanpixVis mer

Stavhopper Cathrine Larsåsen tar grep på treningssiden. Hun har hentet inn Lars Nilsen som trener.

Dermed avsluttes samarbeidet med Thor Torp.

- Den siste tiden er det nemlig flere ting - små og store - som ikke har fungert optimalt, og som jeg i større grad har mistrivdes med. Det handler først og fremst om følelsen av å få for lite fokus og oppfølging i treningsgruppen, som ellers består av danske utøvere. Jeg har følt meg mye alene i min trening, men jeg føler likevel jeg har vært sterk, fokusert, sier Larsåsen.

Nilsen er sportssjef og landslagstrener for hoppøvelsene i Danmark. Han har trent en rekke gode danske friidrettsutøvere, blant annet stavhopperen Martin Voss (dansk rekordholder).

- Jeg angrer ikke et sekund på avgjørelsen, og føler allerede at jeg teknisk og motivasjonsmessig har fått et lite løft fra en noe trøblete vintersesong. Som tross alt ikke ble så halvgal, med 4,41 som beste resultat, sier Larsåsen.

Hun er for tiden på treningsleir i Aten. Der skal hun i to uker forberede seg på utendørssesongen. Larsåsen drømmer om deltakelse i London-OL.

- Men skal OL-drømmen leve videre, må jeg høyere. Opp mot 4,50. Minst. For å komme dit må jeg tørre - og satse. Det har jeg nå gjort, sier stavjenta.

(NTB)