Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny trippelseier for Bjørgen, Steira og Johaug

- Overrasket over at formen fortsatt er så god, sier Bjørgen.

BEST IGJEN: Marit Bjørgen gikk inn til enda en seier på dagens 2 x 5 kilometer skiathlom i Falun. Her med Kristin Størmer Steira på slep. Therese Johaug sikret norsk trippelseier. Foto: AFP/Scanpix
BEST IGJEN: Marit Bjørgen gikk inn til enda en seier på dagens 2 x 5 kilometer skiathlom i Falun. Her med Kristin Størmer Steira på slep. Therese Johaug sikret norsk trippelseier. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

FALUN/OSLO (Dagbladet): De norske langrennsjentene fortsetter å imponere i sesongavslutningen. Marit Bjørgen vant dagens 10 kilometer (2 x 5) skiathlom i Falun foran Kristin Størmer Steira og Therese Johaug.

De samme tre norske jentene vant også trippelseier - i samme rekkefølge - på tremila i Holmenkollen sist helg.

I Falun kom Bjørgen og Steira alene inn på oppløpet, men Kristin kunne ikke matche Marit på de siste meterne. Johaug slo finske Riitta-Liisa Roponen i en ren duell om tredjeplassen. 

Det betyr også at Bjørgen overtok ledelsen i den svenske minitouren. Hun ligger semti sekunder foran rivalen Justyna Kowalczyk.

- Jeg er nesten overrasket over at formen er så god enda. Det viser at jeg har klart å holde trykket oppe i hele vinter. Men jeg merker jeg er sliten nå, og jeg gleder meg til i morra, til sesongen er over. Det skal bli godt med litt ferie før treninga starter for alvor igjen i mai, sier Bjørgen.

- Du fyller 30 år i mnorgen og gir sannsynligvis deg selv seieren i minitouren som gave?
- Det kan skje. Kowalczyk er 50 sekunder bak, og jeg tror ikke hun klarer å ta igjen det. Klarer hun det, vil hun være så sliten at jeg skal ta henne i spurten.
- Hva sier du om løpet i dag?

- Jeg hadde gode ski, en kropp som fungerte og et herlig lag å jobbe sammen med, sier Marit.
REPRISE: Her jubler Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira (t.v.) og Therese Johaug (t.h.) for trippelseier på tremila i Holmenkollen sist helg. I dag kom de samme tre først i mål på skiathlom i Falun. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
REPRISE: Her jubler Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira (t.v.) og Therese Johaug (t.h.) for trippelseier på tremila i Holmenkollen sist helg. I dag kom de samme tre først i mål på skiathlom i Falun. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!