Sandvolleyball og beachhåndball

Ny truseprotest

De norske sandvolleyballjentene følger etter beachåndballagets protest.

PROTEST: Ingrid Lunde har delt et innlegg på Instagram onsdag kveld hvor hun støtter de protestene til de norske sandhåndballspillerne. Foto: Skjermbilde Instagram / Ingrid Lunde
PROTEST: Ingrid Lunde har delt et innlegg på Instagram onsdag kveld hvor hun støtter de protestene til de norske sandhåndballspillerne. Foto: Skjermbilde Instagram / Ingrid Lunde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De norske beachhåndball-jentene gikk under EM i mai hardt ut mot klesregelverket som lyder:

«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene.»

Beachhåndballandslaget valgte å protestere med å trosse reglene med å spille i short, men fikk da bot av det europeiske håndballforbundet.

Det har ført til massiv støtte. Blant annet fra verdensstjerna Pink, som har tilbudt seg å betale bota, og den franske landslagskeeperen Cleopatre Darleux.

Onsdag kveld har landslagsspiller i sandvolleyball, Ingrid Lunde, delt et innlegg på Instagram hvor hun går ut mot reglene og støtter protesten.

– Vi spiller i shorts i EM for å støtte det norske kvinnelige strandhåndballaget. De har blitt bøtelagt for å ha spilt i shorts i EM.

– I beachvolleyball har vi lov til å spille i shorts hvis vi vil. Dette burde også være et valg for strandhåndballaget. De strenge bikinireglene er gamle og bør endres, skriver hun videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer