Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Einar Bjørndalen må vise resultater om han skal til OL

Ny tung dag for Bjørndalen - må prestere neste helg om det skal bli OL-plass

Ble nummer 51 i Oberhof fredag ettermiddag. 18. plassen i Östersund før jul er skiskytterkongens beste plassering hittil i årets sesong.

OL KAN RYKE: Ole Einar Bjørndalen Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OL KAN RYKE: Ole Einar Bjørndalen Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen var et hav bak teten på verdenscupsprinten i Oberhof fredag. Nå henger deltakelsen i veteranens sjuende OL i en tynn tråd.

Skiskytterkongen fra Simostranda har slitt tungt hele inneværende sesong. Fredag ble han nummer 51, slått med to minutter og 14 sekunder av vinneren Martin Fourcade.

Resultatet ga på ingen måte den oppturen Bjørndalen så sårt trengte. 43-åringen skjøt riktignok fullt på stående, men det ble mager trøst.

Med fire nordmenn inne blant de 15 beste fredag, tyder mye på at toget er gått for Bjørndalen med hensyn til å få gå sprinten og jaktstarten under OL i Pyeongchang i neste måned. 18.-plassen fra jaktstarten i Östersund før jul er Bjørndalens beste resultat så langt denne sesongen på de to distansene.

- Det ble vanskelig for ham i dag, for vi plasserte ham i siste pulje og det er umulig å prestere der, sa landslagstrener Siegfried Mazet til TV 2.

Han påpekte samtidig at OL-toget ikke har gått.

- Alt er fortsatt åpent. Emil, Johannes og Tarjei har gjort gode renn og tatt pallplasseringer. Ingenting er bestemt, sa Mazet.

18.-plass ble det også på normaldistansen i Östersund, og nettopp den distansen samt stafetten kan bli distansene Bjørndalen må sikte seg inn på å gå i OL.

Det forutsetter imidlertid trolig at 43-åringen legger inn en god søknad nettopp på 20-kilometeren under verdenscuprennene i tyske Ruhpolding neste helg.

Skal han klare det, må imidlertid kroppen fungere langt bedre enn den har gjort så langt denne sesongen. Det er særlig det fysiske nivået som ikke har fungert for medaljegrossisten så langt denne vinteren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!