Ny TV-rekord for Rosenborg

Opptil 830 000 så trønderne tape mot FCK.

SLAGET OM NORDEN: RBKs møte med danske FCK fenget TV-seerne. Rekordmange så Sølvi Ottesen score seiersmålet. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/Scanpix
SLAGET OM NORDEN: RBKs møte med danske FCK fenget TV-seerne. Rekordmange så Sølvi Ottesen score seiersmålet. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/ScanpixVis mer

|||Rosenborgs kamp mot FC København i Parken onsdag ble fulgt av 635.000 TV-seere i snitt. Det er rekord for en RBK-kamp i mesterligaen.

Dermed blir onsdagens kamp den nest mest sette mesterligakampen på TV i Norge noensinne. Bare finalen mellom Chelsea og Manchester United fra 2008 overgår onsdagens seertall. Da var det 654.000 som fulgte kampen på TV 3.

På det meste var hele 830.000 tittere innom kampen som gikk på Viasat 4. I gjennomsnitt så 562.000 seere første omgang, mens tallet for annen omgang var på 707.000.

- Dette er fantastiske seertall. Selv om Rosenborg ikke kvalifiserte seg til gruppespillet i mesterligaen, gleder vi oss til å følge laget i europaligaen. Samtidig er alle topplagene i Europa med i mesterligaen, så vi ser virkelig fram til sesongen som starter 14. september, sier sportssjef Stian Kleppo i Viasat i en pressemelding.

(NTB)