Relasjonen mellom Klæbo og Ustjugov

Ny Ustjugov-gest overrasker Klæbo: - Han gjorde det, ja?

Kort tid etter at Sergej Ustjugov freste mot Johannes Høsflot Klæbo og yppet til slagsmål, viste han helt andre takter - til Klæbos store overraskelse.

OVERRASKET: Johannes Høsflot Klæbo er overrasket over storheten Sergej Ustjugov viste noen minutter etter krangelen deres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET: Johannes Høsflot Klæbo er overrasket over storheten Sergej Ustjugov viste noen minutter etter krangelen deres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Få minutter etter at Sergej Ustjugov yppet til slåsskamp med Johannes Høsflot Klæbo i målområdet i Seefeld, etter et sammenstøt i semifinalen som fikk Ustjugov til å rase, fulgte den russiske skistjerna sprintfinalen sammen med Dagbladet i målområdet.

Da hadde akkurat publikum i Seefeld buet mot Ustjugov grunnet dytten mot Klæbo i målområdet.

Da han fulgte Klæbos gulløp sammen med Dagbladet, hoppet russeren opp på gjerdet i mixed zone for å se den forrykende finalen og duellen mellom Klæbo og Federico Pellegrino - der Ustjugov så gjerne skulle vært selv.

Afterski #2: Sergej Ustjugov i krangel med Johannes Høsflot Klæbo, som senere tok gull. Ellers var det knall, fall, tårer og massevis av drama. Se episode to av "Afterski" nå. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås/Fredrik Filtvedt. Vis mer

Så kom den overraskende reaksjonen på Klæbos gulløp.

«Yes», ropte Ustjugov for seg selv etter gullet til trønderen - som han bare noen minutter tidligere hadde kranglet intenst med.

- Ja, jeg var sint. Men nå er han verdensmester. Det betyr at Klæbo var veldig sterk i dag. Jeg vil at de beste skal vinne, sier Sergej Ustjugov til Dagbladet sekunder etter at verdensmesteren er kåret.

Overrasket Klæbo

Handlingen til den russiske langrennsstjerna - som ble VM-konge i Lahti og stjal overskriftene mange ganger med sitt spontane sinne - overrasker Johannes Høsflot Klæbo.

KRASJ: Denne episoden fikk begeret til å renne over for Sergej Ustjugov, som lot sinnet gå utover Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRASJ: Denne episoden fikk begeret til å renne over for Sergej Ustjugov, som lot sinnet gå utover Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han gjorde det, ja? sier den nybakte verdensmesteren til Dagbladet, før han skryter av rivalen.

- Ustjugov er en fin fyr. Det skal være temperament i sprint, og det er sånt som skjer. Jeg har ikke noe vondt å si om ham. Hvis Ustjugov jubler når jeg vinner, viser det hvor stor idrettsmann han er, etter det som skjedde.

Trønderen frykter likevel en voldsom revansjelyst fra Ustjugov.

- Det var noe som skjedde der og da, men så er det ferdig. Neste gang vi møtes, er det ikke noe sure miner, i hvert fall ikke fra min side, sier Klæbo til Dagbladet.

- Det at Ustjugov blir sint når han kommer i mål, tyder på at dette betyr mye veldig mye for ham. Det viser at han er i form. Nå blir han veldig skummel på skiathlon.

Vil ha hevn

RUSSERBRÅK:Sergej Ustjugov og Johannes Klæbo føk i tottene på hverandre under VM-sprinten. Slik forklarer sistnevnte hendelsen. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

Overfor Dagbladet legger ikke Sergej Ustjugov at han nå jakter hevn.

- Ja, jeg vil ha hevn. Det skal skje på skiathlon på lørdag, sier Ustjugov.

- Hva var det som skjedde mellom deg og Klæbo?

- Det var følelsene mine rett etter målgang. Det var det jeg følte der og da. Jeg var sint på ham, men ikke nå lenger. Jeg føler meg bra igjen, forteller Ustjugov til Dagbladet-

Ustjugov om forholdet til Klæbo

Kommunikasjonen mellom Russland og Norges største langrennsprofiler er ikke-eksisterende.

- Hvordan er forholdet ditt til Klæbo?

- VI har ikke noe forhold. Jeg snakker ikke engelsk, og Klæbo snakker ikke russisk, forklarer Ustjugov til Dagbladet.

- Hvor sterk er du nå?

- Jeg føler meg bra. Veldig bra, sier russeren.

Det samme gjelder Johannes Høsflot Klæbo, som svarer «ja» på Dagbladets spørsmål om det er 100 prosent sikker at han skal gå skiathlon lørdag, dagen før lagsprinten.

RØRT: En preget Sindre Bjørnestad Skar møtte Dagbladet etter at Mari Eide tok en overraskende bronsemedalje. I fjor mistet Eide storesøster Ida. Se hele «Afterski» på Dagbladet TV. Vis mer

- Ja, det er planen at jeg går skiathlon. Nå må jeg bare hjem og lade batteriene og prøve å gjøre et optimalt løp på lørdag, sier sprintverdensmesteren.

De fire store

Klæbo er nå den fjerde i historien som har både OL- og VM-gull i sprintlangrenn på herresiden. De tre foregående er Tor Arne Hetland, Ola Vigen Hattestad og Nikitia Kriukov.

- Hvor stort er det, Johannes?

- Når du sier det sånn, er det veldig stort. Det har vært en innholdsrik dag. Prologen var ikke så bra, men i heatene gikk det veldig fint. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier langrennsesset til Dagbladet.

Se de emosjonelle intervjuene med Sindre Bjørnestad Skar og Mari Eide, dramaet mellom Ustjugov og Klæbo, tårene til gullhåpene og de elleville bildene fra VMs minst erfarne langrennsløper - raskt oppsummert i «Afterski» på en av VMs mest dramatiske dager noensinne:

Afterski #2: Sergej Ustjugov i krangel med Johannes Høsflot Klæbo, som senere tok gull. Ellers var det knall, fall, tårer og massevis av drama. Se episode to av "Afterski" nå. Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer LøkåsVis merVis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer