Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny utfor-skuffelse

Aleksander Aamodt Kilde kjempet lenge om seieren, men både han og Kjetil Jansrud endte utenfor pallen i det klassiske utforrennet i Wengen. Hjemmehåpet Beat Feuz går mot seier.

KJØRTE BRA: Men Aleksander Aamodt Kilde sleit mot slutten av rennet i Wengen. Foto: NTB Scanpix
KJØRTE BRA: Men Aleksander Aamodt Kilde sleit mot slutten av rennet i Wengen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

euz

Kilde lå lenge godt an, og kjempet om seieren helt til den siste delen av Wengen-løypa. Nordmannen mistet pallplassen i det siste partiet, og klarte dermed ikke å forsvare pallplassen fra samme renn i fjor.

Jansrud klarte heller ikke å hevde seg og kom inn 60 hundredeler bak landsmannen Kilde og over minuttet bak Feuz.

Dermed endte det med nok en utfor-skuffelse for Jansrud.

Sveitsiske Feuz var knallsterk i lørdagens renn og holdt stor fart hele løpet gjennom. Han kom inn til mål 29 hundredeler foran utforcup-rivalen Dominik Paris som ligger på annenplass. Feuz ligger dermed an til å ta over ledertrøyen i utforcupen sammenlagt.

JUBEL: Beat Feuz takker hjemmepublikumet. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Beat Feuz takker hjemmepublikumet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kortere løype

Etter nattens snøfall, ble den raske Lauberhorn-løypa forkortet, og startet på samme sted som kombinasjonsutforen fredag. Sist det skjedde ble det norsk seier med Aksel Lund Svindal i 2016.

Slik gikk det altså ikke i lørdagens utforrenn. Ingen av nordmennene klarte å gjøre noe med Feuz som ble heiet fram til det som etter alle solemerker blir hans tredje utforseier på hjemmebane i Wengen.

Kilde åpnet knallsterkt og lå 41 hundredeler foran Feuz etter det første partiet. Han holdt følge med Feuz nesten hele løypa, men i siste parti tapte han mye og kom inn 48 hundredeler bak lederen etter at favorittene har kjørt ferdig.

De resterende løperne med blant annet norske Stian Saugestad har fortsatt ikke kjørt.