Ny utklassingsseier for Tiril Sjåstad Christiansen

Har vunnet årets to første konkurranser.

PÅ TOPPEN: Tiril Sjåstad Christiansen tok sin andre seier på kort tid da hun vant i New Zealand Freeski Open - på utklassingsvis.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
PÅ TOPPEN: Tiril Sjåstad Christiansen tok sin andre seier på kort tid da hun vant i New Zealand Freeski Open - på utklassingsvis. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpixVis mer

Tiril Sjåstad Christiansen har åpnet OL-sesongen med å utklasse hele verdenseliten i slopestyle i årets to første konkurranser.

Hun gikk til topps i verdenscupåpningen sist helg, og torsdag slo 18-åringen til med utklassingsseier i New Zealand Freeski Open. Nok en gang bekreftet hun at hun er best i verden, og seiler opp som en sikker norsk medaljekandidat i Sotsji-OL.

At hun har fått en knallstart på sesongen er det i alle fall ingen tvil om. Det er blitt to utklassingsseirer av to mulige, og særlig det siste «runet» torsdag var imponerende.

Fornøyd Da fikk den norske jenta 97,60 poeng, noe ingen av konkurrentene var i nærheten av.

- Jeg er skikkelig fornøyd med «runet» i dag og nådde målet om å sette sammen et bedre ren med renere triks. Dette var enda bedre enn det jeg klarte i verdenscupkonkurransen sist helg. Nå gleder jeg meg til å øve inn ytterligere momenter i tiden framover, for jeg har en plan om hvilke triks som skal inn i «bagen», sa Sjåstad Christiansen etter torsdagens oppvisning.

Nå ser hun fram til å komme en tur hjem til Norge etter å ha oppholdt seg i Australia og på New Zealand siden starten av august. Når hun kommer hjem venter en lang treningsperiode på henne og resten av fristilslaget.

Samlinger Det står flere treningssamlinger på programmet i september og oktober, og det går både på barmark, vannhopp og skikjøring, og fristilsløperne kommer til å legge samlingene både til Norge og Mellom-Europa.

I klassen for menn ble Øystein Bråten best av de norske med 9.-plass i torsdagens New Zealand Freeski Open.

Det blir en lang konkurransepause for fristilkjørerne nå. Neste konkurranse som også er med i verdenscupen, går i Copper Mountain i Colorado 20. og 21. desember.

(NTB)