NY UTVIKLING: Det var i 2009 at Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga møttes i Las Vegas og hvor den amerikanske kvinnen hevder Ronaldo voldtok henne. Foto: NTB Scanpix
NY UTVIKLING: Det var i 2009 at Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga møttes i Las Vegas og hvor den amerikanske kvinnen hevder Ronaldo voldtok henne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Cristiano Ronaldo anklaget for voldtekt

Ny utvikling i påstått voldtektssak - får ta DNA-prøve av Ronaldo

Amerikanske myndigheter har fått tillatelse fra retten til å ta en DNA-prøve av Juventus-stjernen Cristiano Ronaldo.

Påtalemyndigheten i Las Vegas fortsetter etterforskningen av voldtektsanklagen mot Cristiano Ronaldo og saken fikk en ny utvikling i dag, da retten sa seg enig i forespørselen om en DNA-prøve av Cristiano Ronaldo.

Dermed får påtalemyndigheten mulighet til å teste Ronaldos DNA opp mot en prøve tatt av kvinnen som har anklaget Ronaldo. Det er den amerikanske storavisa Wall Street Journal som melder om rettskjennelsen torsdag.

- Påtalemyndigheten har sendt en rettslig kjennelse til rettssystemet i Italia, hvor Mr. Ronaldo spiller, opplyser en talsmann for etterforskningen til WSJ.

Inngikk forlik

Det var i høst det ble kjent at politiet gjenopptok granskingen av voldtektssaken mot Ronaldo som stammer fra 2009. Den gangen gikk saken til forlik, men Kathryn Mayorga (34) ønsker nå oppheve taushetserklæringen som ble inngått den gangen.

Hun hevder Juventus-stjernen voldtok henne på en hotellsuite under en ferietur til Las Vegas i 2009.

Et av bevisene i etterforskningen er en kjole Mayorga skal ha hatt på seg under den påståtte voldtekten for snart ti år siden.

Las Vegas-politiet fant DNA fra andre enn Mayorga på kjolen. Nå når den rettslige kjennelsen er oversendt til Italia, er det ventet at italienske myndigheter vil innhente en DNA-prøve fra Cristiano Ronaldo og sende over til politiet i Las Vegas.

- De vil sjekke om Ronaldos DNA matcher med det som er funnet på kjolen, sier en offisiell talsperson.

I en offisiell uttalelse forteller Ronaldos advokat at det ikke er overraskende at det finnes DNA-bevis da Ronaldo hele tiden har hevdet at de to hadde sex med samtykke og at de heller ikke er overrasket over at påtalemyndighetene har foretatt denne «normale etterspørselen».

Advokaten til Mayorga ønsker ikke å kommentere den nye utviklingen i saken overfor Wall Street Journal.

Benekter anklagene

Det var i 2017 at saken ble kjent første gang etter at Der Spiegel fikk kjennskap til anklagene gjennom dokumenter fra Football Leaks. Nettstedet sto den gang for omfattende avsløringer i internasjonal fotball.

Da saken på nytt kom opp etter nye publiseringer fra Der Spiegel i høst gikk Cristiano Ronaldo ut på sosiale medier og benektet hardnakket anklagene.

- Jeg benekter totalt påstandene som er blitt rettet mot meg. Voldtekt er en avskyelig kriminell handling som går imot alt jeg står for og tro på. Selv om jeg kan ha en trang til å bli renvasket, nekter jeg å delta i mediespetakkelet som er skapt av mennesker som ønsker å promotere dem selv på min bekostning, skriver Ronaldo før han følger opp i en ny tweet.

- Min rene bevissthet vil derfor tillate meg å avvente resultatet av all etterforskning med ro og klarhet, avslutter han.

Også Ronaldos advokat i saken, Peter S. Christiansen, har avvist alle anklager mot sin klient.

- For å fjerne all tvil. Ronaldo er klar på at det som skjedde i Las Vegas skjedde med samtykke, sier Christiansen.

- Avtalen er på ingen måte et uttrykk for skyld eller innrømmelse. Ronaldo inngikk avtalen etter råd fra sine rådgivere for å få slutt på de falske beskyldningene, fortsetter Las Vegas-advokaten.